“Паук” односио возила из Саве Вуковића, на реду Улица Петра Кочића

НОВИ САД: Грађани Подбаре, у последње време, имају проблема са паркингом. Наиме, пре неколико дана је “паук” служба ЈКП “Паркинг сервис”, по налогу саобраћајне полиције, уклонила возила грађана који живе у Пећкој и у Улици Милана Ракића, а јуче су однета сва возила паркирана испред кућа у Саве Вуковића.
p
Фото: Dnevnik.rs

Та возила су, како се репортер “Дневника” уверио на лицу места, у власништву људи који станују у кућама у тој и околним улицама. Становници Саве Вуковића кажу за “Дневник” да им је речено да ће акција уклањања непрописно паркираних возила бити настављена и у осталим улицама на Подбари.

- Малопре сам разговарао са полицијом и када смо их питали шта да радимо, рекли су нам да тражимо састанак са Месном заједницом, пишемо петицију и предамо је - рекао нам је један од станара из Светосавске улице и додао да су за данас најавили “чишћење” у Улици Петра Кочића. - Најгоре од свега је што нико није добио никакво обавештење да ће возила бити уклоњена. Кажу да се паркирани аутомобили третирају као непрописно паркирана возила, јер заузимају јавне површине или се налазе на зеленим површинама… Ко ће га знати? Само су се “ови са пауком” појавили и кренули немилосрдно да односе аутомобиле - каже саговорник “Дневника”.

По мишљењу становника овог дела града, требало би да се организује већа акција, у којој би били укључени и представници Града, који су задужени за решавање таквих проблема, као и директор ЈКП “Паркинг сервис”. На тај начин би, надају се, сви заједно пронашли заједничко решење за горући проблем, што је и циљ саме петиције коју су покренули.

- Однели су сва возила, почистили неколико улица, али то није решење, јер ће ти исти станари морати поново, када плате казну, да врате своја возила и паркирају их на истом месту, ако се нешто у међувремену не промени и не донесе одговарајући план - каже нам Владислава, која живи у том крају. - Ми смо пре два дана покренули петицију и када сакупимо потписе, предаћемо је у Месну заједницу “Дунав”, која ће поступати даље по закону и усмерити је на праву адресу. Људи су револтирани и бесни, имамо у комшилуку много старијих комшија, који не могу да пешаче неколико улица даље да би се паркирали. Ми хоћемо да поштујемо правила, само нека нам понуде неко решење, што и потражујемо путем петиције - каже за “Дневник” Владислава.

На Подбари, у последњих 50 година, бар како се сећају старији суграђани, негују се добросуседски односи и никада није било проблема. Углавном се сви међусобно знају, остварени су коректни и пријатељски односи, а уколико би неко паркирао ауто тако да угрожава пролаз, увек би се проблем решавао интерно, између комшија.

Како “Дневник” незванично сазнаје, возила се уклањају по пријавама грађана, а односе се она која су непрописно паркирана, по различитим основама.

Фото: Dnevnik.rs

Из ЈКП “Паркинг севис” кажу да њихово “паук” возило ради по налогу саобраћајне полиције, саобраћајне и комуналне инспекције, јер без тога они немају право да дирају ничије возило. Тако је, како тврде, било и у овом случају.

Оно што је нама привукло пажњу, јесте чињеница да су у појединим улицама на Подбари, на јавним површинама и тротоарима, исцртана паркинг места. На тим местима је, кажу Подбарци, дозвољено паркирање. Међутим, то очигледно није довољно за потребе грађана у овом делу града. Станари се, између осталог, питају и да ли је ова акција уклањања возила само корак ка исцртавању нових паркинг места или је, једноставно, понестало новца у буџету.

Текст и фото: И. Бакмаз

Srđan
01.04.2021 • 11:39
I u Veselina Masleše "ljušte" svaki dan, kao napravili dodatne parkinge uz bulevar ali to ni blizu dovoljno a podužno parkiranje uz bankinu naravno da nije dozvoljeno. Tužno i mučno... Ne sporim da se grad razvija i da je napravljeno mnogo dobrih stvari, ali ako će na nečemu pasti vlast, pašće na parkinzima... Platio bi ja pauk bez problema da sam automobil "popeo" na Trifkovića, ali da mi ga svesno nosiš ispred zgrade u kojoj živim i gde mi niste omogućili parking mesto je nedopustivo !
Gospodin K
02.04.2021 • 08:52
Pa ne može da se reši problem parkinga uklanjanjem vozila. Gde će stanari da ih ostavljaju?! U vazduhu?!
EUR/RSD 117.5702
Најновије вести