Пет френдли Нови Сад: Отворили врата продавнице да се пси угреју

НОВИ САД: Фејсбук страница „Pet friendly“ објекти у Новом Саду отворена је пре три године и садржи мапу с објектима у којима је дозвољен улазак кућним љубимцима.
p
Фото: Čak 270 pet frendli objekata u Novom Sadu

Страница је досад премашила бројку од 2.300 чланова, али је зато мапа са пет френдли објетима отворена више од 67.000 пута, што само говори колико Новосађане интересује ова тема.

Нови Сад има више од 270 пет френдли објеката, а реч није само о кафићима и ресторанима, већ и о фризерским салонима, бутицима, оптичарским радњама..., из којих поносни власници љубимаца често шаљу своје слике, а према администратору странице бројка објеката који ће широм отворити своја врата за животиње ће се само повећавати. Као и чланови групе на Фејсбуку, која је намењена људима у Новом Саду са којима могу да оду са својим љубимцима и у чије просторије су они добродошли, како их не би оставили саме код куће.

Да је ова тема и те како актуелна на друштвеним мрежама, поготово јер је стигла зима, потврдила је и фотографија која је постала популарна и добила на хиљаде лајкова за свега пар дана. „ДМ“ продавница која се налази у београдском насељу Борча отворила је врата за пса који је на самом улазу легао да се угреје и ту заспао. Радници су показали велико срце, а реакције и коментари на мрежама су врло позитивни, јер је пас склоњен са зиме.

Након тога страница Друштва за заштиту животиња Хрбаро срце поделила је објаву са фотографијом истоимене козметичке продавнице из Новог Сада, која је пустила два пса да се угреју. Леп гест који је изазвао многобројне позитивне реакције говори да је администратор горе поменуте странице у праву. Све ће више бити објеката широм државе који ће отворити врата продавница за љубимце. Чекамо да видимо.

М. Стакић

Veki
19.01.2020 • 14:13
Nasi hrabri krznati Novosadjani, Crni, Bela i Brka zive vec godinama na ulicama Novog Sada, a poslednjih godina na SPENS-u ispred Univer prodavnice. Kad su najhladniji dani pustaju ih u hodnike SPENS-a, a Brku cesto i u medjuprostor prodavnice Univera da se ugreje.
EUR/RSD 117.5790
Најновије вести