Плато Меланије Бугариновић у будућој Музичкој школи

Плато у будућој Музичкој и балетској школи у Новом Саду требало би да добије име по Меланији Бугариновић, оперској певачици, првакињи Београдске и државне опере у Бечу, великој добротворки и оснивачици Фонда за унапређење вокалне уметности младих.
gradska skupstina novi sad, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

 Наиме, Комисија за називе делова насељених места и јавних служби, подржала је предлог Управног одбора Фонда за унапређење вокалне уметности младих “Меланије Бугариновић и ћерке Мирјане Калиновић – Калин”. Такође на предлог УО Фонда, повучен је предлог да оперска дива добије улицу на парцели 580/19, КО Нови Сад 3, који је прихваћен на једној од претходних седница Комисије. Образложење Фонда било је да име Меланије Бугариновић понесе  одговарајућа улица, наводи се у саопштењу Комисије.

Већином гласова, Комисија је подржала предлог да се улици у Новом Саду, парцеле 2655/10, 2655/12, 2655/15, 2656/11, 2656/13, 2656/15 и делу парцеле 2656/5, на локалитету Мали Београд – Велики Рит, додели назив по Миодрагу Павловићу, српском књижевнику, песнику и есејисти, академику САНУ. Иницијатива је дошла од кустоса запослених у Музеју Војводине: др Предрага Бајића, Дејана Болорина, Александра Бошковића и др Александра Хорвата.

Комисија је већином гласова утврдила да се улици на локалитету Мали Београд – Велики рит КО Нови Сад 3, парцела 580/19 да назив по Игнацу Шену, виолинисти, примашу, композитору и концертмајстору, некадашњем члану Великог народног оркестра Радио-телевизије Војводине. Кустоси у Музеју Војводине, као и Марта Нађ, били су иницијатори овог предлога.

На предлог грађана Месне заједнице “Лединци”, Комисија је прихватила да се новој улици у Лединцима, потес Провалије, да назив Доње провалије, што у природи, како је објашњено, по њеном положају и локалитету и јесте одговарајући назив.

О предлозима ове скупштинске Комисије, одлучиваће Скупштина града на нредној седници.

С.Кр.

EUR/RSD 117.5790
Најновије вести