Плажа Вок – од лепоте до смећа

Лепо време на плажи Вок у Футогу измамило је рибаре, али и мајке са децом, те иако време није најбоље за пецање, није на одмет забацити удицу, сести и продискутовати са пријатељем, па се, уз благу измаглицу и излазак сунца, дивити моћном Дунаву.
vok
Фото: Дневник/ В. Фифа

Како је један од пецароша рекао, Вок је једна од најлепших плажа од Бегеча до Сремских Карловаца, која је делимично уређења, неизвикана, те и даље представља место за уживање у тишини и погледу који се речима тешко може описати.

– Песак је диван, има хлада, има где да се попије кафа, долазе породице са малом дечицом да се играју у песку – казао је један од пецароша који редовно долази на ову плажу. – Мало даље у води има контраток, па када се плива, треба бити опрезнији, а када си пијан, не треба ни улазити.

Футожане пак мучи поглед са Вока ка Новом Саду, као и крцате обале у Футогу и граду током лета, јер, како су казали, у Ветернику због Камењара и “Карин-комерца” готово да нема прилаза обали. Још један од проблема је и остављање смећа, због којег је прилаз плажи са насипа озбиљно наружен, а за ову непристојну навику криве се сви – и омладина и стари, будући да се ту одлаже и кабасти отпад, али и флаше, одећа, бетон и цигле, као и кесе и yакови пуни смећа.    

Д. А.

Фото: Дневник/ В. Фифа
EUR/RSD 117.2781
Најновије вести