Почела манифестација Сунчана јесен живота

Помоћница градоначелника Новог Сада Љиљана Коковић присуствовала је отварању манифестације „Сунчана јесен живота“, која се традиционално одржава поводом 1. октобра - Међународног дана старих особа.
d
Фото: Град Нови Сад

Манифестацију организује Геронтолошки центар „Нови Сад“ уз подршку Града Новог Сада.

- Град континуирано ради на унапређивању система услуга за старије особе и спроводи разне мере како би им улепшао и олакшао пензионерске дане. Плаћен одлазак у бање и летовалишта, повластице у јавном превозу, финансирање Клубова за пензинере представљају само неке од њих, а за ову манифестацију у 2019. години издвојено је 950 000 динара - рекла је Љиљана Коковић.

Она је такође додала да ће цео месец и ове године протећи у знаку додатне бриге и пажње за наше најстарије суграђане.

- Организовањем бројних програма и активности намењених старијим особама желимо да постигнемо наш основни циљ, а то је стварање што квалитетнијег животног амбијента за њих- нагласила је Љиљана Коковић.

У оквиру манифестације „Сунчана јесен живота“ током октобра у домовима и клубовима за  пензионере биће организовани разноврсни културни, спортски, забавни и рекреативни садржаји прилагођени потребама старијих лица. У њиховој реализацији, поред чланова клубова ангажовани су социјални радници, медицинске сестре и домаћице клубова. У овим активностима учествоваће неколико хиљада старијих грађана Новог Сада, као и деца из Предшколске установе „Радосно детињство“ и  ученици основних школа.

Е. Д.

EUR/RSD 117.5705
Најновије вести