Почело постављање „Ледене шуме”

У Дунавском парку почеле су припреме за манифестацију „Ледена шума”, односно, поставља се платформа за будуће клизалиште, док се поред гради и платформа на којој ће се одвијати уметнички програм,

каже портпарол организатора манифестације, Удружења „Кварт медија“ Душица Љубојевић. Концерти, представе, наступи диџејева и тематске радионице, који ће се одржавати на овој платформи, биће намењени свим посетиоцима Дунавског парка, док је клизалиште, како каже Љубојевићева, препуштено приватном предузећу које ће одржавати стазу, држати бесплатну школу клизања и обезбедити потребно особље.

У последње време у јавности се повела полемика о начину на који је омогућено да се у Дунавском парку, који је споменик природе, одржи оваква зимска манифестација. По речима Душице Љубојевић, организатори су водили рачуна о тој чињеници и платформе које се постављају неће оштетити подлогу.

– Манифестација „Ледена шума”, чији је носилац Удружење „Кварт медија“, проглашена је манифестацијом од значаја за град Нови Сад. На тај начин Дунавски парк је одабран као локација како би се оживео и у зимским данима – казала је Душица Љубојевић и додала да је Град подржао „Ледену шуму” и новчано помогао организацију културно-уметничког програма који представља кључну понуду манифестације.

– „Ледена шума” је првобитно и конципирана као културно-уметничко-забавни програм, који је ради веће атрактивности надограђен клизалиштем и стазом за клизање која се први пут поставља у нашој земљи. Нови Сад је познат као град музичких манифестација, али се оне организују лети. „Кварт медија“ је увидела недостатак оваквих садржаја у зимском периоду и осмислила пројекат који ће употпунити туристичку понуду града целе године – навела је Душица Љубојевић из „Кварт медија“.

С. Крстић

Отварање 15. децембра

Будуће клизалиште, по Душичиним речима, састојаће се из два дела: централног наткривеног правоугаоног клизалишта дужине 30 и ширине 15 метара и стазе којом ће моћи да се клиже око језера  у парку, а која ће бити дуга 250 и широка три метра.

„Ледена шума” почиње 15. децембра и трајаће до 15. фебруара, а улаз од 150 динара наплаћиваће се искључиво за улазак на ледену површину, док је најам клизаљки 100 динара. Организатори кажу и да су за шест великих празника у ова два месеца припремили богат културни и забавни програм.
 

EUR/RSD 117.3161
Најновије вести