Почиње четврти WATER FEST

Четврти фестивал посвећен очувању водних ресурса „WATER FEST 2018” биће одржан од 4. до 7. јула  у простору Трибине младих и Летњег биоскопа Културног центра Новог Сада. Овогодишњи програм почеће трибином под називом „Какву воду пијемо?” у организацији „Инжењера заштите животне средине”.
7
Фото: pixabay.com

Како саопштавају из тог удружења, трибина би требало да да јасан и недвосмислен одговор на питања какву воду пијемо у Новом Саду и Војводини и како квалитет воде за пиће утиче на наше здравље, као и да укаже на значај очувања водних ресурса и утицај  људи на њих.

На трибини ће говорити начелница Центра за хигијену и хуману екологију Института за јавно здравље Војводине проф. др Сања Бијеловић, професор на Природно-математичком факултету  у Новом Саду др Срђан Рончевић,те  руководилац одељења микробиологије и биологије лабараторије ЈКП „Водовод и канализација” Драгана Милошевић.

За други, трећи и четврти дан фестивала припремљен је богат музички програм који ће се реализовати у простору Летњег биоскопа Културног центра Новог Сада. Наступиће састави Гротеска, Мамурлук, овогодишњи победници Гитаријаде Војводине, Мадреси, The Bite, Прљави инспектор Блажа и кљунови,  Збогом Брус Ли, Банда дрвена, Чупавци, Неке фаце, Јосип А Лисац и Друм анд Зез.

Фестивал организују удружења „Одрасти здраво”,  „Инжењери заштите животне средине” и Културни центар Новог Сада, а као партнери учествују: Савез еколошких удружења “Зелена листа Србије”, “Ритам здравља”, Удружење занатлија Нови Сад, Најевропљанин, Петроланд, Хеинекен, Гала вода, Омладински савез удружења “Нови Сад омладинска престоница Европе – ОПЕНС”, Правни факултет за привреду и финансије, ЈП СПЦ Војводина, ФИМЕК, CSOnnect програм, Регионални центар за животну средину, Шведска агенција за међународни развој и сарадњу.

Програм се реализује уз подршку  Градске управе за заштиту животне средине и Градске управе за спорт и омладину.  

З. Мл.

EUR/RSD 117.2782
Најновије вести