Почиње изградња „Галенсовог” комплекса, укида се паркинг

Паркиралиште у Улици Народних хероја од сутра неће више бити у функцији, саопштено је из „Паркинг-сервиса“. На том простору, како се наводи у саопштењу,

почеће припремни радови за изградњу вишеспратнице.

Да подсетимо, летос је почела процедура измене Плана генералне регулације за тај део града, а тим изменама је, на крају се испоставило, омогућена изградња пословно-стамбеног комплекса, који ће, уместо шест спратова, имати кулу од 13 и четири спрата под земљом. Током јавног увида поднет је низ примедби на то решење, али ниједна  није усвојена, осим оних које је упутио Завод за заштиту споменика културе у вези с остацима Јерменске цркве и оближње породичне гробнице.

Земљиште, које је било у власништву Ерсте банке, летос је откупио „Галенс инвест“ и најавио изградњу зграде од око 45.000 квадратних метара, вредне око 50 милиона евра. Такође, наглашено је да су идејно решење радили еминентни стручњаци, да ће комплекс бити спој класичног и модерног, а да ће некадашња зграда Ерсте банке на углу Улице Народних хероја и Булевара Михајла Пупина бити сачувана.

С. Кр.

 

EUR/RSD 117.5814
Најновије вести