Појачана контрола таксиста пред Егзит

Пред предстојећи фестивал Егзит, који почиње сутра на Петроварадинској тврђави, припреме теку и у Градској управи за инспекцијске послове, која ће појачаним снагама радити на купалишту Штранд, где је смештен Егзитов камп, на Железничкој станици и делу Петроварадина у којем ће циркулисати највише посетилаца.

 Инспекцијски надзор, у сарадњи са Саобраћајном полицијом, биће усмерен на контролу наплате такси превоза у складу с важећим ценовником и тарифама, укључивање таксиметра, поседовање такси дозволе и легитимације возила, а нарочито на уочавање нерегистрованих такси превозника.

Таксисти и за време Егзит фестивала морају да наплаћују по јединственим, вежећим ценама, наглашавају у Управи. Тако је за прву тарифу, која важи од 6 до 22 сата, цена пређеног километра 52 динара, за другу, која се примењује између 22 и 6, стаје 66 динара, док је трећа, за превоз ван насељених места, 98 динара. Старт се наплаћује 85 динара, чекање по часу 520, а лични пртљаг тежи од 30 килограма 50 динара. 

– С обзиром на досадашње искуство током великих манифестација, најчешће притужбе корисника биле су на висину наплаћене услуге такси превоза – рекао је начелник Градске управе за инспекцијске послове Синиша Вујиновић. – Грађане саветујемо да по завршеној услузи затраже рачун, који је сваки таксиста дужан да изда јер у противном нису у обавези да га плате. Уколико корисник након издавања рачуна није задовољан ценом, Градска управа за инспекцијске послове има услова за покретање прекршајног поступка. У складу са Законом о превозу путника у друмском саобраћају и Одлуком о такси превозу путника на територији града Новог Сада, примењене санкције зависиће од прекршаја, а предвиђени су прекршајни налози, искључења возила из саобраћаја и привремена одузимања возила нерегистрованим такси превозницима.

Почетак званично најбољег европског музичког фестивала радо ишчекују возачи „Црвеног таксија”, потврдио је његов директор Миодраг Грандић. Припремили су се на велике гужве и очекују да се обим посла повећа отприлике 50 одсто, а да би што боље комуницирали са странцима, њихови таксисти прошли су обуку из енглеског језика.

И председник Такси удружења „Војвођани” Александар Мандић казао је да цене неће бити промењене, иако је у више наврата од почетка године било речи о томе.

– Могу да се похвалим да досад није било апсолутно никаквих пријава – додао је он. – Радимо посао изузетно професионално, много више него што смо плаћени за то.

Пријаве због евентуалне неправилности у раду или висине наплаћене такси услуге грађани могу поднети на бројеве 48-72-402 и 48-72-403.  

     С. Милачић

EUR/RSD 117.5849
Најновије вести