Показале снагу тимског рада

Чланице извиђачког вода „Црвенперке” из одреда извиђача „Мирослав Мика Антић” с Детелинаре победиле су на „Извиђачким играма Србије”, одржаним протеклог викенда у Јагодини,

у категорији од 11 до 15 година. Мушки чланови тог вода у истој категорији освојили су седмо место. Пехар с „Извиђачких игара Србије” први је такав трофеј који ће красити просторију боравка ОШ „Светозар Марковић Тоза”, где тај одред извиђача окупља своје чланове и чланице.

„Мирослав Мика Антић” млад је одред извиђача те су њихови предстаници први пут учествовали на „Извиђачким играма”, такмичењу где сваке године планинке и извиђачи из целе Србије одмеравају снаге, спретност и стечене извиђачке вештине и знања. Тимски рад такмичара огледао се у брзом подизању и спуштању шатора, гађању у пикадо у комбинацији с одговарањем на питања, скакању у yаку и полигону спретности. Међу најатрактивнијим деловима такмичења била је посета аква-парку и такмичење у штафетном пливању, а постојао је и задатак изненађења – преношење поруке курира уз спуштање низ тобоган, које се завршавало скупљањем лоптица у базену.

Своју креативност планинке и извиђачи имали су прилику да покажу при осмишљавању и извођењу културно-забавног програма на тему „Сафари”. Такмичење се завршило у недељу релејним слањем порука заставицама – такозваном сигнализацијом семафор. Како кажу из „Црвенперки”, планинке су показале изузетну посвећеност и жељу да дају све од себе и дођу до пласмана у прве три екипе, а напетост и обигравање око изложених трофеја расли су пред проглашење победника, које је за Новосађанке био право изненађење.

Д. Ристић
 

EUR/RSD 117.0612
Најновије вести