Поскупео такси превоз у Новом Саду

Такси превоз у Новом Саду незнатно је поскупео, па грађани од данас старт вожње таксијем плаћају 100 динара, уместо 85 колико је раније коштао. У Градској кући кажу да је примена новог ценовника требало да почне тек од 1. августа.
TaksistiBLU-01
Фото: Дневник (Б. Лучић)

Такси превоз у Новом Саду незнтно је поскупео, па грађани од данас, старт плаћају 100 динара, уместо 85, колико је раније коштао. Осим тога, километар градске вожње скупљи је за 2 динара, па сада стаје 54, уместо 52 динара. Из такси удружења поручују да је ноћна тарифа остала иста, као и цена приградске вожње, док је чекање уместо 520 динара по сату сада 580.

За све таксисте у Новом Саду мора да важи иста тарифа и локална самоуправа је та која доноси јединствену цену по којој се мора обављати такси превоз. Иначе, нови ценовник донет је у складу с Одлуком о повећању цене такси превоза, а у Градској кући кажу да је требало да почне да се примењује тек од 1. августа.

Јосип Копестинскиј из Удружења Такси Макси Новосађани, који је и Члан радне групе за унапређење такси превоза у Новом Саду сматра да је о поскупљењу требало још раније да се усагласе.

"О Одлуци о поскупљењу је требало да се договоримо још у октобру прошле године, али смо то тек у априлу успели", напоменуо је наш саговорник. Пре поскупљења, цене вожње по километру нису мењане шест година. Додуше, пре више од годину дана старт је поскупео са 70 на 85 динара, а тада је повећана и цена чекања и то са 435 динара на донедавних 520.

- По Одлуци града такси превоз мора имати јединствену тарифу и сви таксисти морају возити по истој цени - објаснио је Јосип Копестинскиј. Он каже да је та Одлука у складу са Законом о друмском саобраћају, а осим цене неопходно је уредити још много тога, између осталог и ко све може да таксира.

Ј. Вукашиновић

Miko
30.07.2018 • 16:48
Cena taksija kao u Dubaiju! Nije problem, ali dajte ljudima plate kao u Dubaiju! Malo sutra aha :))
EUR/RSD 117.5825
Најновије вести