Потребна сагласност грађана за изградњу доводника Сајлово–Ветерник

Већ извесно време је у току изградња доводника воде на потесу Сајлово–Ветерник ради побољшања водоснадбевања тог дела града, а Јавном комуналном предузећу „Водовод и канализација” је потребна сагласност потрошача с постојећом нелегалном мрежом дугом 800 метара у Ветернику.
vodovod i kanalizacija
Фото: Dnevnik.rs

Током недавне посете реконструисаним рени-бунарима БХД-5 и БХД-8 на изворишту „Ратно острво”, директор ЈКП „Водовод и канализација” Гвозден Перковић се осврнуо на ту деоницу, за коју им је, како је навео, потребна сагласност грађана да туда прођу.

– Има доста проблема с постојећом нелегалном мрежом, на којој смо евидентирали потрошаче и сад долази легална мрежа, али пошто је од 7. новембра закон измењен, те само легалан објекат, а не и онај у легализацији, може бити прикључен на инфраструктурну мрежу, долазимо у ситуацију да неког морамо да ископчавамо јер има нелегалне објекте – истакао је Перковић, и позвао грађане да легализују објекте да би их могли евидентирати и прикључити и да, самим тим, не би кршили закон.

Из „Водовода” за „Дневник” напомињу да је реч о деоници предвиђеној да пролази кроз приватне парцеле, претежно њиве, те да је у току прикупљање сагласности од власника тих парцела.

„Надамо се да ће ова инвестиција ускоро бити приведена крају. Тај део земљишта свакако је предвиђен за ширење постојеће регулације улице. Након завршетка радова, грађани ће бити у обавези да поднесу захтев за легално прикључење на водоводну мрежу”, наводе из тог предузећа.

Перковић се тада осврнуо и на систем у Бегечу, који одржава њихово предузеће, и додао да пумпе нису ремонтоване десет године, али да „Водовод” ради све што је до њих. Из тог предузећа наводе да су, када је реч о водоснабдевању Бегеча, радници ЈКП „Водовод и канализација”

заменили једну пумпу у бунару смештеном уз сам резервоар пијаће воде. Они истичу да редовно хлоришу и дезинфикују воду у Бегечу, те одржавају пумпе и електроделове. Осим тога, напомињу да је у плану за 2021. годину и испирање резервоара, те да ће тај вид одржавања трајати све док не буде изграђен доводник за Бегеч.

К. Ивковић Ивандекић

EUR/RSD 117.1709
Најновије вести