ПОТРОШАЧКО ЋОШЕ Све већа потражња за спортском опремом

Након хладног и тмурног времена, током којег Новосађани нису имали прилику да се на отвореном рекреирају у дужем временском периоду, стиже топлије време.
ф
Фото: Дневник/В. Фифа

Мада се у току једног дана смене и киша и сунце, пролеће је право време када већина, а посебно младих, креће са појачаним физичким активностима и тренинзима. То знају и продавци спортске опреме. Традиционално, у овом делу сезоне, они знатно снижавају цене производа свесни да ће потражња за њима бити већа као последица лепшег времена. Док “Ђак” на картицу враћа 40 одсто бодова при свакој куповини, “Планета” нуди од 20 до 50 одсто попуста на све из нове колекције пролеће-лето.

Места за рекреацију у Новом Саду и те како има. Од стаза за трчање широм града, до кошаркашких, фудбалских и тениских терена, теретана на отвореном... Сходно томе, већина грађана махом се одлучује за куповину опреме у тржним центрима “Биг” и “Променада”. Цене производа се веома разликују и логично, варирају у зависности од квалитета. Када су у питању патике за трчање, најјефтиније коштају 1.700 динара, а најскупље десет пута више. Спортски сатови су скупљи и њихова цена иде и до 65 хиљада. Уколико се грађани одлуче да слободно време проведу играјући кошарку, за патике би морали да издвоје између 4.500 и 20.000  динара, колико коштају популарне yорданке.

Грађани који играју кошарку за патике би морали да издвоје између 4.500 и 20.000 динара, колико коштају популарне џорданке

Износ лопти зависи од тога да ли се ради о репликама или оригиналним лоптама. За оне које служе свим подлогама, од бетона до паркета, Новосађани неће морати да издвоје више од 1.500 динара, а ако желе да набаве официјалну лопту АБА лиге, то ће их коштати 12.000 динара, као и дресови НБА звезда Јокића, Дончића и Џејмса.

Фото: Дневник/В. Фифа
Тенис је врло скуп, цене рекета се крећу од 5.000 динара, са нешто слабијим жицама и мањом килажом, до 30.000, колико коштају боље нашпановани и тежи рекети

Са друге стране, цене фудбалских лопти доста су повољније и њихова максимална вредност не превазилази 5.000 динара. Дресови најуспешнијих фудбалских клубова имају исту цену као и кошаркашки, са тим што се они могу наћи и по нижим ценама, када је реч о дресовима репрезентације. Што се тениса тиче, несумњиво да ће и скорашња обнова тениских терена “Моника Селеш“ на кеју позитивно утицати на заинтересованост за овај спорт. Међутим, тенис је врло скуп, чему сведоче и цене рекета које се крећу од 5.000 динара, са нешто слабијим жицама и мањом килажом, до 30.000, колико коштају боље нашпановани и тежи рекети. Лоптице се могу купити у пакету од три или четири и њихова цена не иде преко хиљаду динара.

Новом Саду не мањка терена за спортску рекреацију, као ни рекреативних турнира, било да је реч о фудбалу (који у великом броју случајева имају и хуманитарни карактер), тенису или баскету, који је постао синоним за овај град због успеха Булута, Стојачића и екипе. Узимајући све то у обзир, не треба сумњати да ће Новосађани и овог лета бити и те како активни.

В. М. Петровић

Фото: Dnevnik.rs
EUR/RSD 117.5832
Најновије вести