Поуком против вршњачког насиља

Ученици Драмске секције Електротехничке школе „Михајло Пупин” одиграли су представу у којој су приказали различите ситуације из свакодневног живота на тему вршњачког

насиља. Представа Форум театра „Стоп насиљу” одржана је у оквиру пројекта „Једнаки у НЕнасиљу 2”, а подржала га је Градска управа за социјалну и дечју заштиту.

Пројекат „Једнаки у Ненасиљу 2” се бави вршњачком едукацијом младих о проблемима малолетничког насиља и други пут се реализује на територији Новог Сада. У склопу пројектних активности одржане су радионице у којима су учествовали основци и средњошколци.

- Кроз програм желимо да предупредимо проблеме са којима се млади, првенствено у основним и средњим школама, сусрећу - рекла је координаторка програма из Удружења „Живот као инспирација” Љиљана Маширевић и објаснила да пројектним активностима покушавају да делују на смањење вршњачког насиља, малолетничке делинквенције, ризичног понашања међу младима, као и дискриминације. - Желели смо да на један репрезентативан начин скренемо пажњу јавности и укажемо на све облике насиља, као и да покажемо како то деца виде и доживљавају.

По речима заменика начелника Управе за социјалну и дечју заштиту Ненада Драшковића, градска власт  је подржала и препознала важност пројекта вршњачке едукације.

-Нажалост, насиље је постало део наше свакодневице - рекао је  Ненад Драшковић. - Насиље међу младима је глобални феномен са којим се морамо борити, а најбољи начин је едукација деце и младих јер се тада формирају ставови који се касније носе кроз читав живот. Родитељи су ти који својим примером васпитавају и уче децу, а требало би више пажње посветити и количини насиља у медијима.

Ј. Вукашиновић

 

EUR/RSD 117.1121
Најновије вести