Поводом Међународног дана борбе против сиромаштва хуманитарна акција на Детелинари

Поводом Међународног дана борбе против сиромаштва, 17. октобра, биће одржана хуманитарна акција под слоганом “Светло за живот” у суботу, 16. октобра од 14 до 17 часова на платоу испред поште у Улици Браће Могин 2, на Детелинари.
15-humanitarna akcija
Фото: Printscreen

Акција, коју заједно организују група “Буди један”, “Центар куда.орг” и “Оброк за породицу 3М”, осмишљена је као размена дарова. Они који у суботу донесу три до пет конзерви хране, “готових јела” у замену ће моћи да одаберу коришћену стону лампу из колекције лане преминулог Слободана Бердовића Боба, дугогодишњег члана легендарне поставе „Дубровачких трубадура.

„Осветли некоме дан - даруј храну гладнима и одабери лампу”, поручују организатори и позивају грађане да буду солидарни, донесу конзервирану храну, али напомињу да је број лампи ограничен. Прикупљене конзерве биће прослеђене Дневној станици за бескућнике и породицама о којима се брине организација “Оброк за породицу 3М”.

Званичне бројке говоре да је у Србији 500.000 сиромашних, и то су људи који немају довољно прихода да задовоље основне животне потребе, не могу да се запосле, немају одговарајуће стамбене услове и адекватан приступ социјалној заштити, здравственим, образовним и комуналним услугама.

Ј. В.

EUR/RSD 117.3326
Најновије вести