Прецизне информације о доласку аутобуса на НСмарт апликацији

Коришћење НСмарт апликације за мобилне телефоне у свакодневном градском превозу од значајне је помоћи Новосађанима, казали су за “Дневник” из ЈГСП “Нови Сад”.
3
Фото: Промо

У питању је апликација која у реалном времену пружа прецизне информације о доласку аутобуса на стајалиште. Путници могу сами да претраже стајалишта или да изаберу једно од најближих понуђених стајалишта помоћу укључене локације на мобилном телефону. Након тога, наводе из градског превозника, апликација показује времена поласка аутобуса на линијама које туда пролазе.

Систем електронске наплате које је то предузеће имплементирало, поред мобилне апликације, обухвата и електронску наплату превоза, праћење возила помоћу ГПС-а, најаву долазака на стајалишта и веб-сајт за кориснике online.nsmart.rs.

– Апликација је део система електронског начина плаћања за лакше и брже коришћење јавног превоза НСмарт, а основни задатак мобилне апликације је да нашим корисницима пружи прецизне информације о јавном превозу путника у Новом Саду и да им олакша употребу истог – објаснили су из ЈГСП “Нови Сад”. – Уз повећање поузданости, намера је и да се апликацијом повољно утиче на подизање нивоа поверења наших корисника према овом сегменту јавног сервиса, због обиља погодности како становницима Новог Сад и приградских насеља, тако и туристима и посетиоцима Новог Сада који први пут долазе и нису упознати са јавним превозом и градским токовима.


Преузимање бесплатно

Апликација НСмарт је бесплатна и једноставна за коришћење. Преузимање је могуће на платформи Гугл плеј за телефоне са Андроид оперативним системом, као и са платформе Епл Стор за мобилне телефоне са ИОС оперативним системом.


Како смо раније писали, директор тог предузећа Иван Радојичић казао је за наш лист да систем електронске наплате доноси вишеструке погодности, те је он изузетно користан како у редовном, тако и у ванредном стању.

– Модернизација начина плаћања дужи низ година био је један од императива предузећа, који се сада са НСмарт системом реализује – истакао је Радојичић. – Нови систем обједињује више функција које обезбеђују квалитетније и лакше плаћање услуга превоза, те бржи приступ информацијама. НСмарт помаже у унапређењу начина управљања системом превоза, као и у организацији и ефикасности рада предузећа и надзора над трошковима.

Д. А.

EUR/RSD 117.3375
Најновије вести