Предавање о добрим и лошим мастима и шећерима у Еу Инфо-поинту

Дискусија поводом Светског дана хране на тему „Добар, лош, зао – ко је ко међу мастима и шећерима” биће одржана у среду од 11 до 13 часова у новосадском ЕУ инфо-поинту, Булевар Михајла Пупина 17.
d
Фото: pixabay.com

Предавачи ће говорити о томе како препознати и разликовати добре и лоше масти и шећере у намирницама, како читати декларације на производима и разумевати њихово значење.

У дискусији учествују др Анамарија Мандић с новосадског Научног института за прехрамбене технологије, нутриционисткиња Жељка Шош и представница Асоцијације потрошача Србије Лела Тасић. Организација за храну и пољопривреду Уједињених нација ФАО прогласила је 1945. године 16. октобар Светским даном хране. Ове године тема је смањење броја гладних у свету. Улаз је бесплатан.      

Н. Н.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести