Предавање у КЦНС: Политичке последице расних немира у САД

Предавање правника Предрага Рајића на тему „Политичке последице расних немира у САД” може се погледати данас у 18 часова на „Јутјуб” каналу Културног центра Новог Сада.
1

На предавању ће бити дат одговор на следећа питања: шта је узрок расних немира и нетрпељивости у САД, на који начин је реаговала власт, а на који опозиција, могу ли ти расни немири утицати на новембарске изборе, и на који начин?

Предавање историчара Милована Балабана на тему „Смисао и дух комунизма – случај Југославије ИИ” може се погледати у суботу у 18 часова на истом „Јутјуб” каналу. Други део предавања „Смисао и дух комунизма” односиће се на успостављање и егзистирање комунизма у Југославији, а самим тим и у Србији. Дакле, на предавању ће се покушати да објасни југословенски пример примене те идеологије, или, како би неки рекли, атеистичке религије. Сложеност примене комунизма у Југославији (и Србији као њеном централном и најбитнијем делу) огледа се у односу савезника током Другог светског рата, али и геополитичким играма великих империја (ШСР и САД), које су биле константне наредних неколико деценија, током којих је та идеологија владала у нашој тадашњој држави.

С. С.

EUR/RSD 117.5638
Најновије вести