Припрема се терен за градњу нове музичко-балетске школе

Радницима ЈКП „Градско зеленило” остало је да, у блоку оивиченом улицама Народног фронта, Балзаковом и Шекспировом на Лиману 3,

где треба да почне изградња музичке и балетске школе, оборе још пет топола, а 19 стабала већ су посекли.

Школу с концертном двораном, укупне површине 15.000 квадратних метара, градиће београдско предузеће „М – ентеријер градња”, које је одабрано на тендеру за тај посао. У том предузећу једва чекају да почну.

Механизација, грађевински материјал и радна снага чекају да посао почне јер је сезона увелико у току, рекли су  у „М – ентеријер градњи”.

Међутим, отварање градилишта не зависи само од извођача радова већ, како су предочили, и од Града Новог Сада.

Локална самоуправа треба да обезбеди услове да градња почне. Потребно је, осим сече дрвећа, уклонити паркинг и киоск у непосредој близини, кажу у „М – ентеријеру”, и наглашавају да ће зграда музичке и балетске школе бити најмодернији објекат те намене на Балкану.

Фасада целе зграде биће у три слоја стакла, што значи да ће имати екстраизолацију па пролазници и станари околних зграда, када отворе прозоре, неће чути звуке трубе, саксофона и других инструмената који сада одзвањају Његошевом улицом.

Инвестицију, вредну 1,7 милијарду динара, финансира Град Нови Сад с 900 милиона динара, а 800 милиона динара треба да издвоји Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Школа ће се градити у више фаза. Процењено је да од тренутка када грађевинска опратива уђе на парцелу треба две године да се објекат заврши.

З. Делић

 

EUR/RSD 117.5388
Најновије вести