Пројекат „Здраво-браво” представљен у Омладинском ОК клубу

Предавање у оквиру пројекта „Здраво-браво”, у организацији Удружења грађана „Респект НС”, који је финансиран од Градске управе за спорт и омладину - Канцеларија за младе Нови Сад, одржано је и у Омладинском ОК клубу.
zdravo 2
Фото: Слађана Челић, фото: Приватна архива

Едукативно предавање о правилној исхрани и менталном здрављу младих одржали су мр Душан Антић, и др психолошких наука, психотерапеут Станислава Попов.

- Поштујући епидемиолошке мере, предавање је одржано у мањој и бројем ограниченој групи - наглађава ауторка пројекта мр Слађана Челић, која је приметила да су млади, углавном средњошколци, женског пола, били заинтересовани и највише питања постављали о анксиозности и паничним нападима. - Психолшкиња им је дала адекватне и прецизне одговоре и савете за решавање ових учесталих, непријатних ситуација,  а каценат је био на узрочницима, окидачима за паничне атаке и како их спречити и лечити. А што се тиче правилне исхране, средњошколке су се највише занимале за здраве и правилне дијете.

Фото: Приватна архива

Последња, 4. у низу ових активности биће реализована у Средњој техничкој школи “Милева Марић Ајнштајн”, а тачан датум биће ускоро утврђен.  Том приликом у фокусу ће се наћи теме у вези с хигијеном, здравственом превенцијом, превенцијом насиља и самоодбраном, када прецизирамо датум.

С. С.

EUR/RSD 117.5814
Најновије вести