Први авион на међународном лету слетео на аеродром Ченеј

Први авион на директном међународном лету из Минхена слетео је данас у 9.30 на Аеродром “Ченеј”. Њиме је допутовао директор фирме “Мамингер” из Немачке Клаус Херпел који се бави пољопривредом и прерадом поврћа у Госпођинцима.
1
Фото: Дневник (Филип Бакић)

Председник Аеро-клуба „Нови Сад” Драгољуб Самарџић казао је да су пре овога сви летови су ишли преко Батајнице и аеродрома Никола Тесла, те да је ово велики дан је за Аеро клуб и Нови Сад.

„Успели смо са урадимо све оно што требало у припреми оваквог лета. Напрвили смо две канцеларије где ће боравити и радити полиција и царина. Организовали смо гориво, пријем путника, добру  сарадњу с пограничном полицијом и царином“, истакао је Самарџић.

Додао је да ченејски аеродром испуњава услове за пријем и узлетање авиона до 20 места који имају могућност да слете на травнати терен.

Фото: Дневник (Филип Бакић)

Први се искрцао пилот Курт Блендигер који је истакао да је одлично што је писта довољно дуга те није имао никаквих проблема при слетању. Његов савет је да би требало још подшишати траву

„Ово је од великог значаја за нашу компанију. Пут је веома дугачак и аутомобилом је потребно десет или 12 сати. Уколико идемо авионом, из Минхена до Новог Сада нам треба смо два сата“, рекао је директор фирме “Мамингер” из Немачке Клаус Херпел.

Додаје да и у будућности намеравају да користе аеродром Ченеј.

„Ово је први пут за нас, али и за аеродром Ченеј. Стога смо изнајмили авион. Ипак, сада када смо видели да је све у реду и да пилот није имао никаквих потешкоћа да слети, већ размишљамо да купимо авион“, додао је Херпел.

С. Ковач

Фото: Ф. Бакић

Фото: Дневник (Филип Бакић)
Фото: Дневник (Филип Бакић)
Фото: Дневник (Филип Бакић)
DUSAN
13.08.2019 • 17:55
SVAKA CAST TOJE NOVOM SADU DAVNO TREBALO
JELENA
14.08.2019 • 09:31
NOVI SAD MOZE JOS VISE, SAMO NAPRED.
Zile
14.08.2019 • 13:25
Odlicna vest. Uz malo volje i pameti da se betonira pista i aerodrom koristi citave godine.
BB
15.08.2019 • 20:18
Svaka čast. I nemojte ići u zamku da pravite aerodrom za avione 100+ sjedišta. Bolje kupite jedan 19 sjedišta i pokrivajte za vas interesantne linije. Daleko jeftinije i brže
EUR/RSD 117.6117
Најновије вести