Прво такмичење „Од школске клупе до атлетске стазе“

НОВИ САД: Атлетска манифестација „Од школске клупе до атлетске стазе”, за децу предшколског и школског узраста, одржана је јуче на игралиште АК „Борац” на Клиси.
atletika IMG-8213
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

На стазама од 100 до 800 метара за одличја се у различитим категоријама надметало више од 700 деце. Циљ такмичења је мотивација деце и родитеља да се што више укључе у спортске активности, да се нагласи важност здравих навика и промовише краљица спортова – атлетика.

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин истакао је вишеструки значај манифестације јер, како је рекао, атлетика је базични спорт и основа физичког васпитања школске деце.

„Можда ће баш неко од ове деце освајати златна одличја и бити узор младим генерацијама, као што су то Ивана Шпановић и Михаил Дудаш“, казао је Цвјетићанин, и пожелео такмичарима да што више улажу у себе да би постали велики шампиони.

По речима председнице АК „Борац“ Данијеле Шпирић, физичка култура која се стиче у атлетици битна је за развој деце, али и као припрема за друге спортове јер, између осталог, развија самодисциплину и жељу за успехом.

Thumbnail

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

За непуне четири године постојања, АК „Борац“је окупио више од 80 сталних чланова, деце узраста од четири до 16 година, од којих се већина такмичи у различитим атлетским дисциплинама на државном нивоу и постиже запажене резултате. На последњем такмичењу у Сремској Митровици, у конкуренцији 35 атлетских клубова Србије, АК „Борац” је освојио 13 медаља, пет златних и по четири сребрне и бронзане.

Припремајући се за трку, малишани с којима смо разговарали рекли су нам да су много вежбали и тренирали, као и то да уживају у трчању. Осим атлетиком, неки се баве и другим спортовима, углавном фудбалом или кошарком, а дечаци су се сложили да су они ипак бољи од девојчица. У духу изреке „У здравом телу здрав дух”, најмлађи такмичари добро су се забављали док су их с трибина бодрили родитељи, браћа, сестре...

Ј. Вукашиновић

 

EUR/RSD 117.5794
Најновије вести