ПУТЕВИ ПРВОГ И ДРУГОГ ПРИОРИТЕТА ПРОХОДНИ Без већих застоја у саобраћају – ВОЗАЧИ, ОПРЕЗ

Све саобраћајнице првог и другог приоритета биле су проходне у току јучерашњег дана, али без обзира на то из Зимске службе поручују возачима да буду опрезни и прилагоде вожњу условима на путу.
а
Фото: ЈКП „Градско зеленило”

По путевима је посута со и на мостовима течни раствор, тако да већих застоја у саобраћају у граду није било.

Екипе јавно-комуналних предузећа, које су у програму рада Зимске службе, од почетка децембра дежурају 24 часа, с тим да се број радника и механизације повећава и смањује у зависности од временских прилика.

– Саобраћајнице су влажне и клизаве, али нема леда – објашњава шеф Зимске службе у ЈКП „Пут“ Гојко Етински и напомиње да су путари помагали да се очисте улице, које нису приоритет, на сремској страни града, Петроварадину, Сремској Каменици, на Карагачи, Алибеговцу, Боцкама и другим насељима. – Тренутно смо у другом степену приправности, што подразумева дежурство 28 јединица с камионима, посипачима соли и грађевинским машинама. Иако до понедељка не би требало да буде падавина, очекују се ниске температуре, па је самим тим могућа појава леда, због чега би возачи требало да буду опрезни, али и да не полазе на пут без зимске опреме.

Фото: ЈКП „Градско зеленило”

„Пут” иначе одржава путеве првог и другог приоритета укупне дужине 800 километара.

У програму рада Зимске службе је и ЈКП „Чистоћа“ које је задужено за рашчишћавање центра града, формирање пешачких стаза уз главне саобраћајнице и чишћење прилаза пешачким прелазима, а на терену је више од 100 радника тог предузећа и девет возила са даскама за уклањање снега и расипачима соли.


Због леда застој у одношењу отпада

Због залеђеног коловоза отежано је одношење отпада из појединих улица у Буковцу, Лединцима и Сремској Каменици, те је у току јучерашњег дана дошло до застоја у раду ЈКП „Чистоћа“.

– Отпад ће из свих домаћинстава бити однет у најкраћем могућем року, чим се стекну услови за пролаз наших камиона – наводи Данијела Јанков. – Екипе су на терену и проверавају проходности улица.


Више од 100 радника, с 14 возила ЈКП „Градско зеленило” чисти снег са аутобуских стајалишта, прилаза и пешачких стаза на мостовима и надвожњацима, Петроварадинској тврђави, у парковима, на неколико тргова у граду и код Ковид болнице.

– Зимска служба нашег предузећа стављена је у стање приправности чим је најављено захлађење и снежне падавине - објаснио је директор „Градског зеленила“ Милош Егић. – Чишћење снега биће наш приритет и у наредним данима.

Егић истиче да ће радници тог предузећа чим временски услови то дозволе наставити са садњом дрвећа.

Ј. Вукашиновић

EUR/RSD 117.0443
Најновије вести