Рачунари и штампачи за унапређење наставе

Школа за основно и средње образовање (ШОСО) „Др Милан Петровић” добила је данас на поклон три нова рачунара и исто толико штампача,

који ће служити као помагала у комуникацији наставника и ученика на настави. Иза донације стоји Привредна комора Војводине, у сарадњи с Ротари клубом Нови Сад, уз најаву да је тај поклон тек основа за даљу сарадњу с том школом.

– Сматрамо да ће управо такве акције унапредити даље образовање и усавршавање младих, као и њихову потпуну инклузију у друштво – рекао је председник ПКВ-а Бошко Вучуревић. – Успоставићемо чвршћу сарадњу са ШОСО и ученике те школе, након стеченог средњег образовања, укључићемо у рад наших привредних субјеката на територији АП Војводине.

Осим компјутерске опреме, Школа „Др Милан Петровић” ће од Ротари клуба Нови Сад добити и 81.840 динара, како је јуче најавио председник тог клуба Михајло Стојков. Новац ће бити намењен за набавку специјализованих тастера и табле из САД. Стојков се осврнуо и на дугогодишњу сарадњу и пријатељство између Ротари клуба Нови Сад и те школе која се, како је рекао, одвија веома успешно.

На мото школе „Пријатељи рађају пријатеље” подсетила је директорка мр Славица Марковић, захваливши се на донацијама. Такви поступци, рекла је, указују на вредност постојања управо образовних институција каква је ШОСО и свега чиме таква школа доприноси друштву.

– Из једног пријатељства роди се још безброј нових, а та пријатељства су заправо наша велика подршка – поручила је Славица Марковић. – Нашим ученицима та донација живот значи, односно доприноси њиховој комуникацији, исказивању осећања, жеља и потреба.

Д. Ристић

 

EUR/RSD 117.1695
Најновије вести