Радови на Сајлову, у Футогу, Ветернику...

Протекле лепе априлске дане екипе ЈКП „Пут” максимално су искористиле. Радило се на Сајлову, Ветернику, Футогу, на Сентадрејском путу, а уочи Фрушкогорског маратона санирале су се ударне рупе на саобраћајницама у Сремској Каменици, Парагову и на Поповици.
ЈКП „Пут”
Фото: ЈКП „Пут”

Према речима Биљане Ћубић, задужене за односе с јавношћу из овог јавно-комуналног предузећа, најновији посао које су грађевинске екипе “Пута” почеле да раде одвија се на Сајлову, у Улици Драгомира Бојанића Гидре.

- Реч је о улици која спаја Горње и Доње Сајлово - објашњава Ћубић. - Радови су почели претходне недеље, са планом да се изради проширење од 130 центиметара, а затим и одради асфалтирање улице дугачке нешто више од 400 метара. Међутим, због подлоге која је у изузетно лошем стању, првобитно планирани послови су проширени. То подразумева комплетну замену подлоге, ископ земље, исправљање осе пута, насипање каменим агрегатом, а након тога и асфалтирање коловоза у пуној ширини од пет метара. Управо због проширења обима радова реализација овог посла, која је планирана до средине маја, може бити продужена, што зависи највише од временских услова.

Уочи Фрушкогорског маратона саниране су ударне рупе на саобраћајницама у Сремској Каменици, Парагову и на Поповици

Већ десетак дана теку радови у Улици Десанке Максимовић, у делу од Бранка Ћопића до Маршала Жукова. Прва фаза послова на изради секундарне атмосферске канализације је завршена, па се настављају радови на припреми подлоге за асфалтирање. Из “Пута” подсећају да је почетком марта завршен циклус асфалтирања туцаничких коловоза у другом делу Улице Десанке Максимовић, према Телепској долини, као и у неколико попречних улица.

Фото: ЈКП „Пут”

- Обиман посао асфалтирања великог броја улица под туцаником је завршен и у Футогу - каже Ћубић. - Тамо се и даље налазе наше екипе на прокопавању и профилисању путних канала. Овај посао је већ урађен у петнаестак улица, а ових дана се ради у Улици Славка Родића.    Наша саговорница истиче да се у Ветернику, посао на асфалтирању туцаничких коловоза који је започет у марту, приводи крају.


Сређују се прилази Сентандрејском путу

Према речима Биљане Ћубић, најактуелнији су радови на Сентандрејском путу.

- Јуче смо асфалтирали делове коловоза на прилазним саобраћајницама Сентандрејском путу, из улица Отока Кершованија и Ритске. Чим прођу празници, наставићемо да асфалтирамо главне трасе коловоза, од Приморске до Ритске улице, са раскрсницама.


- Асфалтиране су и последње три, у низу од 20 улица које су у овом циклусу планиране: Зорана Радмиловића и Мије Алексића а упрао се изводе обимни радови на припреми подлоге у Улици Павла Вујисића, која би у наредним данима требало да буде асфалтирана - вели Ћубић. -  Након асфалтирања пратеће екипе уређиваће банкине струганим асфалтом. У наставку радова у Ветернику током маја планиран је и други циклус асфалтирања у још неколико улица: Санској, Баштенској, Дунавској, Сибињанин Јанка...

У сурет Фрушкогорском маратону, као и сваке претходне године, екипе “Пута” биће ангажоване на санацији оштећења на саобраћајницама којима ће се одвијати маратон: према Поповици, у улицама у Сремској Каменици (Иве Лоле Рибара, Параговском путу, Карађорђевој) и аутобуској окретници на Парагову.

Фото: ЈКП „Пут”

- Радна јединица саобраћајне сигнализације ангажована је на фарбању уздужних и попречних ознака на коловозима у зони сајма и свим улицама које гравитирају ка сајму. Такође се, по налозима инспекције, исправљају и мењају оштећени знакови вертикалне сигнализације.

- Наш редовни посао, поправка оштећења на коловозима се свакодневно одвија у складу са динамиком осталих радова, а тренутно су екипе ангажоване на прилазном путу за Бангладеш, у Улици цара Лазара, на Темеринском путу.. док је у претходних неколико дана овај посао заавршен у улицама у Петроварадину и на Клиси - нагласила је Биљана Ћубић.

С. Савић

Futozan
28.04.2019 • 21:32
Sta je sa ulicom Republike srpske u Futogu? Ulica je dugacka nepunih 300 metara, dvadesetak kuca koje su tu preko 20 godina. Sve okolo je asfaltirano, neverovatan redosled asfaltiranja i prioriteta!!!
EUR/RSD 117.5885
Најновије вести