Расписан тендер за спајање улице Бате Бркића с Футошким путем

Спајање Улице Бате Бркића с Футошким путем, које се најављује већ неколико година, постаје све извесније након што је у уторак Управа за грађевинско земљиште и инвестиције расписала тендер за извођача радова.
б
Фото: Dnevnik.rs

Ко ће, прво рашчистити, а затим и изградити 550 метара новог булевара, широког 40 метара, знаће се у најбољем случају 11. октобра, када је заказано отварање понуда. Осим наставка Улице Бате Бркића, предвиђена је и реконструкција улица Анђе Ранковић и Антуна Урбана и уређење околине Сателитске пијаце.

Вредност тог посла Град је проценио на више од 300 милиона динара, а избор извођача радова одлагао се јер је тек након три неуспела тендера Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције 12. априла закључила уговор с београдском фирмом ДОО „Хидропројекат–саобраћај”, за иновацију техничке документације саобраћајних површина, водовода и канали­за­­ције у Улици Бате Бркића, од Булевара Јована Дучића до Футошког пута.

Како су нам објаснили у поменутој управи, у питању је усклађивање већ урађеног главног пројекта из 2015. године с новом законском регулативом.

То предузеће имало је 120 дана да иновира пројекат, што је и учинило, те се сада назире будући изглед некадашњег Тозиновца и околине Сателитске пијаце. Сама Улица Бате Бркића имаће две коловозне траке од по шест метара, које ће делити разделна трака широка два метра. С обе стране улице биће изграђене пешачке и бициклистичке стазе и паркинзи, а предвиђена су и четири аутобуска стајалишта.

Улице Анђе Ранковић и Анутна Урбана, у делу који је обухваћен пројектом, добиће нови коловоз, али и обостране пешачке стазе, док ће се укрштање Улице Анђе Ранковић с Улицом браће

Дроњак извести кружном раскрсницом. Уз саобраћајну инфраструктуру, наведене ули­це добиће и нову јавну расвету, а биће реконстрисан и семафор на раскрсници Улице Бате Бркића, Футошког пута и Улице Илариона Руварца.

Према моделу уговора који чини конкурсну документацију, може се видети да ће Град одабраном извођачу, након склапања уговора и обез­бе­ђивања банкарске гаранције, уплатити аванс нешто већи од 180 милиона динара, што се уклапа у одредбу уговора којом се најављује исплата новца извођачу у овој години у износу који је Нови Сад већ определио, док би остатак требало да буде исплаћен наредне године.

Уколико не буде приговора на поступак јавне набавке, из­вођач би у посао могао бити уведен тек у новембру, ако не и касније, те се може претпоставити да би главни грађевински радови могли најраније почети у новој грађевинској сезони 2019. године.

С. Крстић

o
19.09.2018 • 14:49
Ајде и то чудо да видимо, ако буде град ово направио скидам им капу!
kordunas
11.10.2018 • 12:01
Nekad ruglo...uskoro jedan od lepših delova grada.
kordunas
11.10.2018 • 12:02
Nekad ruglo...uskoro jedan od lepših delova grada.
EUR/RSD 117.4849
Најновије вести