После нове сале чека се још улагања у школу у Новим Лединцима

Основну школу „Јован Јовановић Змај” у Новим Лединцима, која је издвојено одељење школе у Сремској Каменици, тренутно похађа око две стотине ученика од првог до осмог разреда.
т
Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Како смо сазнали од в. д. директора Дејана Мердановића, нису уписани само ученици из Нових и Старих Лединаца, већ и деца из Новог Сада, али и Раковца. Сви разреди броје близу 30 ђака, а други разред има чак два одељења.

– У школу ће се улагати даље, тренутно нам је веома важна набавка компјутера пошто више нема папирних дневника, сад имамо електронске па нам је циљ да свака учионица има свој рачунар да би учитељи и наставници могли да раде свој посао – казао је за „Дневник” Дејан Мердановић. – Волели бисмо да добијемо и паметне табле, које највише користе ученици од првог до четвртог разреда. Биће за то расписан пројекат у граду, на који ћемо сигурно конкурисати, па се надамо да ћемо табле и добити.

Фото: Дневник (С. Шушњевић)

У јануару ове године је у тој школи изграђена нова фискултурна сала у коју је, по речима в. д. директора, уложено много па је веома функционална и корисна деци. У њој се данас, осим наставе физичког васпитања, одржавају различите спортске секције, али и школе спорта.

– Имамо још слободних термина за издавање сале па ћемо избацити јавни оглас, већ су се неки интересовали, а иначе ту понедељком, средом и петком тренирају чланови Кошаркашког клуба „Стар”, а Град овде реализује бесплатну школицу спорта за ђаке од првог до четвртог разреда уторком и четвртком – објаснио је Мердановић. – Школа, иначе, има много секција и сви наставници су у обавези да их држе. Нижи разреди у понуди имају математичку, секцију „Покажи шта знаш”, „Читаоница-причаоница”, „Вештине читања”, ликовну секцију... виши разреди могу да похађају секцију стрељаштва, коју им држи наставник физичког, и то им је веома занимљиво, као и секцију „Енглеска култура” за ученике осмог разреда.

        В. Бијелић

 

Пројекат „Приградска насеља Новог Сада” суфинансиран је од Града Новог Сада, а ставови изнети у подржаном пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

EUR/RSD 117.3664
Најновије вести