Рибља пијаца мирише на лесковачки роштиљ

Мајстори лесковачког роштиља за све присутне на Рибљој пијаци припремили су у понедељак дегустацију пљескавице тешке 35 килограма поводом отварања манифестације „Дани лесковачког роштиља”, која ће трајати до суботе, 14. септембра.
4
Фото: Дневник (В. Фифа)

Мирис велике пљескавице и роштиља окупио је велики број грађана који су се нашли у близини те пијаце. Припрема пљескавице, њено печење, као и превртање, били су права атракција, која је задржала присутне до саме дегустације.

Помоћница директора Јавног комуналног предузећа „Тржница” за маркетинг и односе с јавношћу Ана Патаки пожелела је добродошлицу Туристичкој организацији града Лесковца и навела да ће суграђани целе ове недеље имати прилику да пробају лесковачке специјалитете.

– „Роштиљијада” као манифестација постоји 30 година, а готово четвртину времена је Нови Сад, кроз сарадњу „Тржнице” и ТО Лесковца, имао прилику да представи специјалитете од меса које припремају мајстори лесковачког роштиља – казала је Ана Патаки.

Фото: Дневник (В. Фифа)

О значају и величини манифестације „Роштиљијада” говорио је директор Туристичке организације града Лесковца Небојша Коцић. Он је нагласио да је ове, јубиларне 30. године, та манифестација имала одличан одзив у Лесковцу, и изразио посебно задовољство због одржавања те манифестације и у нашем граду.

– Ове године опет је оборен рекорд у прављењу велике пљескавице од 66,5 килограма меса, а овде ћемо направити пљескавицу од 35 килограма меса да би људи видели како се то ради – навео је Коцић. – Наш мотив је управо дегустација онога што нудимо да би људи из Новог Сада и гости града могли пробати лесковачки роштиљ и да их уједно позовемо на 31. „Роштиљијаду”.

До суботе, Новосађанима и гостима нашег града ће, осим роштиља, бити понуђени и остали аутентични специјалитети из тог краја, попут димљене вешалице, мућкалице, гурманске пљескавице, у коју иду качкаваљ и сланиница, и многи други.

Роштиљ-мајстор Игор Тодоровић за наш лист открива тајну лесковачког роштиља.

– Тајна је у роштиљ-месу, зато што се спрема на специјалан начин и то ретко ко може да спреми – истакао је Тодоровић. – Наша главна атракција ових шест дана је лесковачки роштиљ, а реакције Новосађана су перфектне. Ми се трудимо да грамажа буде лепа, да се стварно осети укус меса. Имамо бројне специјалитете, а издвојио бих и лесковачку мућкалицу, која је прелепа и пикантна и у коју иде шест-седам врста меса.

К. Ивковић Ивандекић

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести