Рок за радове на Сентандрејском мосту продужен за 60 дана

Рок за завршетак обнове Сентандрејског моста још једном је померен и то поново за 60 календарских дана, тако да би реконструкција, уместо до 14. новембра, требало да буде готова до 13. јануара.
Most Sentandrejski
Фото: Dnevnik.rs

То значи да ће грађани за прелазак возилима преко моста највероватније морати да сачекају још два месеца, а како је у анексу уговора наведено, без обзира на пробијање рокова, трошкови остају исти, 68,5 милиона динара са ПДВ-ом. Обнову моста заједнички финансирају Град Нови Сад и „Путеви Србије”, са по 50 одсто од укупне вредности, а изводи их „Србијааутопут” са „Мостоградњом” из Београда.

У образложењу одлуке да се рок још једном помери за 60 дана процењено је да је за непредвиђене радове потребно 26 дана, за уговарање посла 14 и 20 дана за раније договорене радове, односно десет дана израду хидроизолације, три за асфлатирање коловоза, колико би требало да траје и израда ограда док би завршни радови требало да буду готови за четири дана.

Фото: Dnevnik.rs

Иначе, то је други пут да је рок продужен, будући да је првобитним уговором било предвиђено да реконструкција траје 180 календарских дана, односно до 14. септембра. Међутим, како су својевремно за наш лист у Градској управи за грађевинско земљиште и инвестиције објаснили, непредвиђени радови и сложеност посла, али и неадекватна унутрашња организација самог извођача, довели су до кашњења, па је рок тада продужен за 60 дана.

Сентандрејски мост, дужине 195 метара, који је изграђен 1964. године, реконструише се због озбиљних оштећења конструкције, асфалта, хирдоизолације. Након наизменичног пропуштања возила, односно делимичне обуставе саобраћаја, кретање преко моста, већ неко време је забрањено да би се, како су нам својевремено у Градској управи за грађевинско земљиште и инвестиције објаснили, радови несметано одвијали на обе коловозне траке.

Док су неки суграђани тада имали разумевања за радове, односно обуставу саобраћаја, некима је то прилично закомпликовало свакодневни живот, одлазак на посао, у школу и слично, а многи се још увек нису навикли ни на промењене трасе аутобуса.

Будући да је ово већ друго померање рокова, радови на Сентандрејског трајаће, уместо првобитних 180, 300 дана, односно око десет месеци, а осим поменуте реконструкције, у току је и изградња истоименог булевара, као и пројектовање новог моста „близанца“ преко канала Дунав-Тиса-Дунав.

Ј. Вукашиновић

Фото: Dnevnik.rs
Фото: Beta
Фото: Dnevnik.rs

 

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести