Сајлово добија вртић и 25 асфалтираних улица

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је радове на асфалтирању Улице Горње Сајлово бр. 32, као и на изградњи вртића ПУ ''Радосно детињство''.
1
Фото: Град Нови Сад

У Улици Сајлово 37 гради се објекат Предшколске установе укупне површине 1765,85 м2. Капацитет вртића је 190 деце.

"Асфалтирамо још 25 улица на Сајлову, почиње изградња вртића, изграђена је и зграда Месне заједнице, можда најлепша у граду. У њој ће бити смештени и клуб пензионера, пошта, апотека и амбуланта, све оно што је људима потребно. Само за водовод, ове и прошле године, инвестирали смо 150 милиона динара, 440 милиона динара уложено је у асфалтирање, а изградња објекта МЗ коштала је 60 милиона динара. У 2020. и 2021. години, Град је  милијарду динара инвестирао у Сајлово, а неке општине у Војводини немају толики укупан буџет", рекао је Вучевић.

Фото: Град Нови Сад

Додаје да треба да се ураде тротоари и атмосферски канали.

"Градићемо и основну школу за коју је одређена парцела и идемо у откуп тог земљишта. Са Епархијом бачком договорено је да између вртића и зграде МЗ буде изграђен објекат православног храма. Хвала грађанима на стрпљењу, имају једнака права као и сви остали, а све што смо обећали и чинимо. До краја августа завршавамо свих 25 улица, а вртић ће бити на располагању од септембра 2022. године. Пошто је насеље добило водовод, канализацију, асфалт и јавну расвету, очекујем од представника МЗ да и све улице добију називе, да не буду по бројевима. Буџет Града је јак због великих инвестиција компанија као што су Лир, Аптив, Континентал, Нидек, као што су мост, пруга и Фрушкогорски коридор. Захваљујући тим инвестицијама имамо новца да решавамо све потребе грађана", нагласио је Вучевић.

У току је извођење радова 2. и 3. фазе на уређењу 25 улица у насељу Сајлово. Вредност радова је 300,9 милиона динара (са ПДВ-ом). До сада је уређено 15 улица, у току је извођење радова у седам улицa, а преостало је још да се ураде три улицe. Улица Сајлово 32 је спремна за асфалтирање.

 

EUR/RSD 117.1996
Најновије вести