Салајачко лето под рефлекторима

Манифестација “Салајачким сокаком” отворена је веома важном активношћу, свечаним пуштањем у рад рефлекора на стадиону Рукометног Клуба “Славија” на Салајци, који је након 35 година поново засветлео
Salajacki dani 6 SUS
Фото: Dnevnik.rs

Рефлектори ће осветљавати и дечје игралиште и теретану на отвореном, који се налазе одмах поред рукометног терена. 

По речима одборнице у Скупштини Града Новог Сада Маје Матић, “Салајачко лето” која траје до 15. јула, одржаваће се упоредо и на теренима Рукометног клуба “Славија” и у просторијама Месне заједнице “Салајка” .

„Ово је културно–спортско-еколошка манифестација, с обзиром на то да су наша циљна група школска деца и на овај начин смо желели да им почетак летњег распуста испунимо што квалитетнијим и занимљивијим активностима. Нећемо заборавити и родитеље, баке и деке, те ће се и за њих, као и за све заинтересоване, организовани разни програми“, додала је Маја Матић.

Свечаност су отворили “Барстронг” екипа, победници шоуа “Ја имам таленат”, који су демонстритрали одушевљеној публици како изгледа један улични тренинг.

„Морамо да стварамо услове како би се што више младих окупило око света спорта и свих оних вредности које спорт и физичка култура носе са собом“, истакао је члан Градког већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин.

Житељи Салајке кажу да су веома срећни што се у њиховом крају одржава оваква манифестација.

„Пре три године је почела прича о рефлекторима и великим трудом и радом месне заједнице, нарочито Весне Урошев, Салајка је коначно добила рефлекторе. То свима много значи, пре свега младима“, рекао је рођени Салајчанин, омладинац  Јован Челић.

Програм манифестација “Салајачким сокаком”  се састоји од више тематских целина. Прва недеља је резервисана за спорт под слоганом “У здравом телу здрав дух”. Друге недеље ће се посветити кулинарству и култури “Научи да куваш, хеклаш и играш”. Трећа недеље манифестације посвећена је филму, а у плану је приказивање еколошког филма “Еко спотови заштиићена приородна добра Новог Сада”, а поред тога је организована и еко радионица, у сарадњи са еколошким удружењем “Зелени Сад”, док је последња недеља резервисана за цвећарство и декупаж “Од старог за ново”, када ће се кроз радионице деца и родитељи моћи упознати са техникама декупажа и аранжирања.

И. Миклоши

EUR/RSD 117.3664
Најновије вести