Савесним возачима јелкице и медењаци

У оквиру јавне акције “Активни са стилом” награђени возачи и путници везани сигурносним појасевима јер поштују правила сигурности у саобраћају.
Nagrađeni vozači koji poštuju pravila sigurnosti u saobraćaju Foto: Aktiv NS
Фото: Награђени возачи који поштују правила сигурности у саобраћају Фото: Актив НС

Возачи и путници који су имали везан појас током котроле и заустављала возила, у оквиру јавне акције “Активни са стилом”, коју су заједнички јуче орагнизовали Удружење “Актив НС” и саобраћајна полиција, на Булевару цара Лазара код Факултета за спорт и физичку културу, награђени су освеживачима за ауто и медењацима са логоима акције, јер поштују правила сигурности у саобраћају. Интересантно је то да током акције само два путника нису била везана, што је велики помак у односу на сличне акције које су се спроводиле ранијих година. Како наводе из Удружења “Актив НС”, подељено је 50 медењака и 100 освеживача.

Пројекат “Активни са стилом” има за циљ пре свега промоцију здравих стилова живота међу младима, а конкретне активности су усмерене на развијање еколошке свести, промовисања бициклизма, планинарења, оријентиринга и физичких активности у природи. Осим тога, истиче се промоција безбедног понашања у саобраћају међу младима. Реализатор догађаја  је “Актив НС”, уз подршку ОПЕНС 2019, а у партнерству са удружењима “Еко курир” и “Супер Активан”.

За данас су планиране активности поводом обележавања Дана Дунава, а организатори су припремили бесплатне техничке прегледе за бицикле, дружење на два точка и журку за крај у Еко кући на Телепу (Ћирила и Методија 60).

И. Ба.

 

EUR/RSD 117.5576
Најновије вести