Седница Скупштине града: Извршење буџета, кредит за ЈГСП...

НОВИ САД: Готово половина тачака од 41, колико их има на дневном реду данашње седнице Скупштине града, односи се на урбанистичке планове и предлоге одлука у вези с градским предузећима, изјавила је јуче председница градског парламента Јелена Маринковић Радомировић.
j
Фото: novisad.rs

Она је истакла да се и ова седница, као и претходне овог сазива градске скупштине, одржава у великој сали Скупштини Војводине због епидемиолошке ситуације и сходних мера превенције, а почетак је заказан за 10 часова.

На дневном реду је и Извештај о извршењу буџета Града Новог Сада у првих девет месеци ове године, по којем су у том периоду остварени приходи и примања од 21,8 милијарде динара, што чини 74,3 одсто планираног на годишњем нивоу, односно готово 97 одсто планираног за поменути период, истакла је том приликом Јелена Маринковић Радомировић.

По њеним речима, пред одборницама и одборницима наћи ће се и тачке које се односе стамбену подршку, такси превоз, као и Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о градским управама града Новог Сада.

Једна од тачака ће бити Предлог о дугорочном кредитном задужењу градског саобраћајног предузећа, а одборници и одборнице ће расправљати и о именовању команданта, заменика команданта, начелника и чланова Градског штаба за ванредне ситуације града Новог Сада, те о Анализи „Здравствено стање становништва града Новог Сада 2019. године” Института за јавно здравље Војводине, навела је председница градског парламента.

Уз то, Јелена Маринковић Радомировић напоменула је да ће се на седници расправљати и о Предлогу одлуке о изградњи новог објекта за прихватилиште за старе у Футогу, а једна од тачака је и одлука о пројекту „Нови Сад – град младих, Србија – земља младих”, чиме би, како је појаснила, требало да се реализују активности за младе проистекле из пројекта Европске престонице младих 2019.

Очекујем да седница прође у радној и коректној атмосфери, закључила је председница новосадске Скупштине Јелена Маринковић Радомировић.

С. Кр.

EUR/RSD 117.0769
Најновије вести