Шест улица у Карловцима постале једносмерне

Од почетка фебруара у Сремским Карловцима је на снази измењени режим саобраћаја у појединим улицама. Како сазнајемо у општинском Одељењу за комунално-стамбене послове и заштиту животне средине, шест улица у центру постале су једносмерне.
1
Фото: Нова једносмерна улица

Улицом Ивана Мажуранића од сада се може ући у смеру од Основне школе „23. октобар” према Прерадовићевој улици, поред парка, а паралелним краком Мажуранићеве, у смеру од Прерадовићеве према парку.

Улицом Димитрија Сабова по новом режиму саобраћаја, возила се морају кретати у смеру од Змај Јовине према Улици Максима Горког, а Улицом Максима Горког, од Улице митрополита Стратимировића према Улици Димитрија Сабова. Кроз Улицу Илије Округића сада се мора ићи у смеру од Митрополита Стратимировића ка Прерадовићевој, док је краком Стартимировићеве улице, паралелним с Округићевом улицом, обавезан смер од Улице Димитрија Сабова узбрдо, према главној Улици митрополита  Стратимировића.

По речима руководиоца Одељења за комунално-стамбене послове и заштиту животне средине Живорада Милановића, та промена обављена је у складу с Главним пројектом саобраћајне сигнализације у Сремским Карловцима, а по прошлогодишњем програму. Претходно је постављено 50 саобраћајних знакова. Осим оних који упућују учеснике у саобраћају о новом режиму у поменутим улицама, нови знакови стављени су и у близни Карловачке гимназије и Основне школе.

Како наговештава Милановић, промене у режиму саобраћаја предвиђене су и за друге улице, али ће се оне реализовати корак по корак, у складу с приливом пара.

EUR/RSD 117.9612
Најновије вести