Сетвени кукуруз социјално угроженим домаћинствима

У магацину Црвеног крста Града Новог Сада у Петроварадину подељено је 1.900 сетвених јединица кукуруза социјално угроженим домаћинствима на подручју Јужнобачког управног округа.
w
Фото: Dnevnik (V. Fifa)

Донација се реализује уназад пет година, захваљујући одличној сарадњи Црвеног крста Града, Јужнобачког управног округа и Института за ратарство и повртарство “НС семе” Нови Сад.

- Овом приликом бих се захвалио Институту за ратарство и повртарство Нови Сад на великом хуманом гесту, да слабије стојећа пољопривредна газдинства на територији Јужнобачког управног округа обрадујемо донацијом - рекао је начелник Јужнобачког управног округа Милан Новаковић. - Истакао бих чињеницу да Институт, као друштвено- одговорна компанија, кроз овај хуманитарни аспект чини и те како сретним све те пољопривредне произвођаче, којима у јеку сетве добро дође овакав поклон.

Како каже, ове године ће семена добити 14 приградских месних заједница и 11 општина са подручја Јужнобачког управног округа.

- Хвала и Црвеном крсту Града Новог Сада, јер без њих не бисмо могли да спроведемо целу ову акцију на квалитетан начин, као и свих претходних година - каже наш саговорник, додавши да свим пољопривредним произвођачима жели да им семе донесе добар и берићетан род.

Према речима директора Института за ратарство и повртарство проф. др Јегора Миладиновић, Институт од националног значаја за Републику Србију и ове године учествује у акцији Црвеног крста Новог Сада и Јужнобачког управног округа, обезбедивши 1.900 сетвених јединица кукуруза.

Фото: Dnevnik (V. Fifa)

- То је најквалитетније хибридно семе и сигурни смо да ће произвођачи који добију семе имати добар род - истиче Миладиновић. - Институт није само научна установа, већ и друштвено-одговорна организација, јер живимо и радимо са произвођачима. На крају крајева, због њих смо и основани пре више од 80 година и увек ћемо се радо одазвати оваквим позивима.

Секретар Црвеног крста Новог Сада Драган Лазић каже да је један од основних задатака Црвеног крста управо да подстакне компаније, предузећа и институције на друштвену одговорност, те и да сарађују са јавним властима у реализацији њихових јавних овлашћења. Том приликом је истакао да је изузетна част сарађивати са Јужнобачким управним округом и Институтом за ратарство и повртарство у тој традиционалној и високо хуманитарној активности, која се реализује пету годину.

- Донација ће много помоћи нашим  мештанима који углавном имају мале парцеле, до пет јутара - захвалан је председник  Месног одбора  Савета  месне заједнице у  Буковцу Предраг Тешановић, рекавши да има око четредесетак  људи у том месту, који чекају на семе.

Подела џакова семена ће се радити преко општина и месних заједница у Округу.

И. Бакмаз

EUR/RSD 117.5814
Најновије вести