Сезона на Штранду од 1. маја, цене улазница непромењене

Ових дана се на уређеној градској плажи Штранд ради дератизација и дезинфекција кабина, пред почетак сезоне, а како је за “Дневник” најавила помоћница директора ЈКП “Градско зеленило” Јелена Прица, 111. купалишна сезона почиње 1. маја и траје до 30. септембра.
strand
Фото: Dnevnik.rs

Цена улазница је иста као и предходних година, односно дневна улазница ће коштати 50 динара, сезонска без попуста 1.345, док ће сезонска улазница са попустом бити 1.150 динара.

По њеним речима, до сада су радници обављали десикацију корова на шетним стазама на 35.000 метара квадратних, орезали су 36 кугластих багремова, а урађена је аерација и реконструкција травњака, на местима где је било оштећења на укупној површини од 2.000 квадратних метара.

- Уређене су благајне, тоалети су у функцији, а ради се и орезивање дрвећа у делу иза Моста Слободе – казала је Прица. - У току идуће недеље се постављају инфо табле на пешачком делу плаже, а третираће се и травњаци против крпеља. Пројектом „Безбедна плажа“ обезбеђен је новац за нову спасилачку опрему, односно за чамац за спасавање на води, инфо табле, спасилачке куле, мотороле, бове… Тако смо повећали ниво безбедности купача.

Како каже, уговори о закупу кабина су вишегодишњи и традиционално су обновљени и за ову купалишну сезону. С обзиром на то да је Нови Сад ове године Европска престоница културе, Штранд ће, као и до сада, бити место великог броја спортско-рекреативних и културних дешавања, додаје наша саговорница.

И. Бакмаз

EUR/RSD 117.1121
Најновије вести