SFF. 2. вече: Висока мода из Француске одушевила публику

НОВИ САД: Друго ревијално вече Serbia Fashion Week -а у суботу је у Мастер центру на Новосадском сајму отворила Сања Бобар из Црне Горе, чију је колекцију представила списатељица и водитељка Јелена Бачић Алимпић.
nedelja mode revija
Фото: S. Braun

Читајући одломак из своје књиге одевена у једну од хаљина ове дизајнерке, позната Новосађанка увела је публику у прави модни „Рингишпил”.

Лепршаве креације Сање Бобар засијале су на модној писти, представљајући гардеробу која је намењена самоувереним и енергичним дамама.

Манекенке су, осим дугих елегантних хаљина нежних тонова од свиле и чипке, носиле и ручно рађене комбинезоне украшене перлицама и шљокицама.

Фото: S. Braun

Сведену женску елеганцију донела је Vanessa Machia из Италије. Манекенке су носиле кратке хаљине и панталоне које је креаторка комбиновала уз блузе и сакое разних боја и материјала. Душица Жупањац испред бренда „Прик” представила се једноставном колекцијом којом су доминирали црно-бели комади сачињени од дугих хаљина равног кроја на којима су се могли приметити каишеви око руку.

Фото: S. Braun

У другом блоку представила се Ritienne Zammit с Малте чија је колекција одушевила публику, али и нас, пре свега због занимљивих и помало екстравагантних креација, ишараних занимљивим принтовима.

Све то пропраћено је занимљивом шминком и оковима које су манекенке самоуверено носиле око врата, као и модерним сунчаним наочарима у јарким пинк и црвеним бојама. Све је током њене ревије мирисало на Африку па је публика макар на тренутак отпутовала на мистични континент. Новосађани су и овога пута великим аплаузом испратили Милицу Тричковић, која је и на овом издању Српске недеље моде приказала колекцију која је рађена „пачворк” техником, по којој је млада дизајнерка препознатљива, а коју су прошетале манекенке уз звуке српске етно музике.

Како и сама креаторка каже, њену колекцију могу да понесу оне жене које се не боје да све очи буду упрте у њих. Баш такав утисак и остављају њене хаљине, сукње и блузе које на специфичан начин кокетирају са сексепилом.

Кроз сваку колекцију покушавам на другачији начин да представим ту технику, па сам зато овог пута у колекцију увела мотиве хришћанства и наше средњовековне уметности, објаснила нам је Милица.

Како је додала, толико је лепо то што уметност даје простора свима да је другачије схвате.

Наша средњовековна уметност је прелепа и мислим да је треба што више уводити у савремену. Користила сам разне материјале као што су плиш, тилови, мрежице, паперје, нојево перје итд, поручила је Милица.

Јована Живковић је представила свој бренд „Spes Line ”, а њеном колекцијом доминирају шарени мотиви представљени на црним и браон материјалима са пуно детаља. Модели су на себи носили занимљиве украсе по телу па су се могле видети велике огрлице и украси за руке у разним бојама које су пратиле цео аутфит.

Фото: S. Braun

Да је након 20 година каријере сваки пут изазов приказати нешто ново показала нам је Сузана Перић, коју је новосадска публика с нестрпљењем чекала те вечери. Чувена креаторка својом колекцијом „New vamp ” приказала је моћну жену која од суптилне даме уме да се претвори у ватрену обучена у изазовне и кратке хаљине, сукње и блузе у црвеној, црној, златној и сребрној  боји.

Хтела сам да прикажем жену која је довољно јака да буде сама, а опет са друге стране је то једна девојчица и да све то буде носиво 24 сата, рекла је дизајнерка.

Према њеним речима, тешко је од овог материјала направити бренд који би могао да изгледа скупо и да буде на нивоу који бренду треба.

То није лако код ликре и светлуцавих материјала. Направити колекцију данас може свако, али континуирано радити добре комаде који су препознатљиви је мало теже, казала је Сузана Перић.

Фото: S. Braun

За крај вечери – мистика у комбинацији с високом модом. Француски дизајнер Емерик Франсоа и овога пута задивио је присутне својом колекцијом којом су доминирале елегантне и светлуцаве хаљине разних боја израђене од квалитетних материјала, а испраћене богатим детаљима. Могли су се видети и сакои који су оштро падали на уске панталоне Манекенке су шетале пистом пратећи драматичну музику и пресецајући водену пару која је Новосадски сајам претворила у зимску бајку.  

В. Бијелић

Mondo Freudo
25.11.2018 • 17:12
Šta vam znači SFF? Serbia Fashion Freak? ;)
EUR/RSD 117.4890
Најновије вести