Стопама првих ботаничара

Покрет горана Новог Сада организује едукативно-истраживачки програм “Стопама првих ботаничара” за средњошколце. Програм се састоји из три викенд обуке у „Еколошком центру Радуловачки”

у Сремским Карловцима и то у терминима 27. и 28. август, 3.и 4. септембар и 9 и 10. септембар. Позив је отворен за све младе са територије Војводине, узраста од 15 до 19 година. Партиципација за учешће износи 3.000 динара по учеснику за сва три викенд семинара (укључује трошкове смештаја у „Еколошком центру Радуловачки”, исхране у ресторану, сва предавања и материјал за рад), а остатак је покривен од стране донатора.

Циљ пројекта, како истичу у Покрету горана, је да омогући младима да кроз неформално образовање стекну  више знања из области ботанике, која је предуслов за проучавање и активну заштиту биодиверзитета, а служи и као алат за самосталан научни и теренски рад. Унапређењем знања и вештина током реализације програма полазници ће бити подстакнути на даљу промоцију науке. На програму група (које чине 15 полазника) млади ће проћи кроз фазе од теренског рада, прикупљања, детерминације и препарације биљног материјала, проучавања основа екологије и заштите биодиверзитета, до примене географских информационих система у заштити животне средине. Биће под стручним менторством искусних теренских биолога и стручњака, који су претходних година водили омладинске едукативне кампове. Највећи део времена ће се провести у природи, радећи на терену, у локалитетима Фрушке горе и Ковиљско-петроварадинског рита. Учесницима ће на располагању бити бицикли и катамаран, како би могли да приступе свим деловима поменутих локалитета.

Пријаве су отворене до 15. јула и могу се послати на office@pokretgorana.org.rs са назнаком: пријава за семинар „Стопама првих ботаничара”. За малолетне особе потребна је сагласност родитеља или старатеља који можете преузети сајту Покрета горана. Више информација се може погледати на интернет страници pokretgorana.org.rs. 

Овај едукативно-истраживачки програм се одржава сваког лета од 2011. године и подржан је ове године од стране Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне заједнице-националне мањине. За све информације обратите се канцеларији Покрета горана на бројеве телефона: 021/451-788 и 021/881-027 или координатору пројекта Тамари Гавриловић на 060/0523-865. 

А. Б.

EUR/RSD 118.4356
Најновије вести