Штранд спремно дочекује прве купаче

У протеклом периоду, током ванредног стања, радници ЈКП „Градско зеленило” су били ангажовани на одржавању зелених површина у граду и приградским насељима. Послови су подразумевали кошење траве, орезивање сувих и болесних грана са стабала, окопавање и плевљење живе ограде, као и цветних гредица у граду.
т
Фото: Р. Хаџић/ ЈКП „Градско зеленило”

– С обзиром на то да су паркови и шеталишта отворени прошле недеље, велики број Новосађана је искористио прилику да сате предвиђене за слободно кретање, проведе у неком од новосадских паркова – казала је за наш лист помоћница директора тог предузећа за комерцијалне послове и туризам Јелена Будимчић. – Шетња по парковима такође изискује поштовање безбедносних мера и препорука које је донела Влада Репубилке Србије.

По њеним речима, радници су припремали и градску плажу Штранд за почетак сезоне. Тако су сва дечја игралишта на плажи реконструисана и офарбана, а зеленило се уређује. Два тоалета су потпуно реконструисана.

– Ради се о термо и хидроизолацији тоалета, повећан је број кабина, а у оба тоалета постоје и кабине за особе с инвалидитетом, што до сада није био случај – поручила је наша саговорница. – Тако ће читав простор плаже бити доступан и особама с инвалидитетом без сметњи. Током ове недеље је обављена дезинфекција, дератизација и дезинсекција простора на Штранду, што подразумева и кабине. Поштујући све мере које наложе надлежни органи, очекујемо да ће у наредним данима бити отворена 109. купалишна сезона на Штранду. У међувремену су капије Градске плаже отворене за шетаче.

Како каже Јелена Будимчић, тренутно се косе коровске површине и трава, орезује, односно спроводе се редовне активности на одржавању зеленила у граду. Током идуће недеље се припремају цветне гредице за садњу летњег цвећа.

Фото: Р. Хаџић/ ЈКП „Градско зеленило”
Цена улазница неће се мењати

Према речима Јелене Будимчић уговори за закупе кабина су обновљени још у фебруару. Она додаје да се цена појединачних улазница и претплатних сезонских карата неће се мењати у поређењу с прошлогодишњим.

То значи да дневна карта кошта 50 динара, сезонска, без попуста 1.345, а са попустом за ђаке, студенте и пензионере 850 динара, док ће за децу до седам година улаз бити бесплатан. Закупци малих кабина ће морати да плате цену израде карата која износи 300 динара. Закупци локала су спремни да своје услуге понуде посетиоцима, а за купаче су обезбеђене медицинска нега и спасилачка служба. Чекају се још препоруке, безбедносне мере и правила која доноси Кризни стаб Републике Србије.

И. Бакмаз

Фото: Р. Хаџић и ЈКП „Градско зеленило”

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести