Студенти новосадског универзитета упознали амбасадора Америке Хила са говором мржње Динка Грухоњића: Иза наше иницијативе стоје студенти са интегритетом и достојанством који су спремни да јасно кажу своје ставове

Студентски представници Универзитета у Новом Саду одржали су разговор о говору мржње ванредног професора Динка Грухоњића, са амбасадором САД-а Кристофером Хилом, на Филозофском факултету. Саопштење преносимо у целости:
Филозофски
Фото: Дневник/Ф. Бакић

„Амбасадора смо упознали са антисрпским деловањем професора Грухоњића које траје више од деценије кроз његове текстове и наступе у којима на најбруталнији начин вређа већински народ и Српску православну цркву. Такође указали смо и на лажно извештавање „независних“ медија који учествују у сатанизацији свих људи који се залажу да се професор Грухоњић адекватно санкционише.

Овом приликом смо још једном демантовали непрофесионалне новинаре који зарад својих личних интереса који су и интереси против нашег народа, покушавају да нас представе као хулигане и непозната лица. Иза наше иницијативе стоје студенти са интегритетом и достојанством који су спремни да јасно кажу своје ставове без обзира на место и саговорника.

Састанку су присуствовали заменик председника СКОНУС-а Марко Старовић, студент продекан Филозофског факултета Немања Вујић и председница Студентског парламента Филозофског факултета Ивана Мацак.“

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести