Све парцеле државне земље у Карловцима на десет година у закуп

За 6. децембар у подне надлежни у локалној самоуправи заказали су јавну лицитацију за давање у закуп државног пољопривредног земљишта на територији карловачке општине.
1

У понуди за закуп је 93,6 хекатра, а почетна цена је од 1.557,18 до 15.122,77 динара хектар. Реч је о другом кругу надметања за исто земљиште јер на претходној лицитацији није било закупаца који испуњавају услов – да се граниче с парцелом за коју су заинтересовани.

– За разлику од претходног круга, када се земљиште давало на коришћење једну годину и десет, овог пута је у питању десетогодишњи закуп – каже Владимир Жеравица, задужен за привреду и пољопривреду у Општинској управи. – До 2013. земљиште је могло да се закупи на три, а после на годину, због чега нико није био заинтересован, поготово ако је реч о закоровљеним парцелама у које треба доста уложити.

По Жервичиним речима, Општина располаже с много више замљишта у државној својини, а највећи део, око 80 одсто, налази се између насипа и пруге. Значајан удео у тој маси су мале парцеле које нису погодне за обраду. Доста парцела има и у грађевинском рејону, где није обављена конверзија.

– Рок за пријаву учесника за лицитацију је 3. децембар у 12 сати – напомиње Жеравица. – Благовременим ће се сматрати све пријаве достављене у писарницу Општинске управе и оне које су стигле препорученом поштом до наведеног рока.

Увид у графички преглед парцела по катастарским општинама и њихов списак по формираним комплексима могућ је сваког радног дана од 10 до 13 часова, у канцеларији број 5 у Магистрату

Жеравица каже да се у локалној самоуправи надају успешној лицитацији и приходу од издавања земљишта, који је до сада био скроман. Новац који се на тај начин убере, троши се наменски, за санацију атарских путева. Жеравица каже да, у поређењу с периодом од пре неколико година, пољски путеви јесу у бољем стању, али и даље на појединим местима изискују знатна улагања.

Увид у документацију, то јест у графички преглед парцела по катастарским општинама и њихов списак по формираним комплексима, могућ је сваког радног дана од 10 до 13 часова, у канцеларији број 5 у Магистрату. За више информација треба позвати број 685-30-81.

EUR/RSD 117.5133
Најновије вести