Свечано отворена хала Црвеног крста у индустријском парку „Победа“

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић присуствовао је свечаном отварању нове хале Црвеног Крста Новог Сада коју је компанија „Marera Properties“ реновирала и уступила тој организацији на коришћење на период од десет година, донацијом вредном милион евра.
с
Фото: Град Нови Сад

Догађају, у Индустријском парку „Победа“ у Петроварадину присуствовали су и представници Црвеног крста Новог Сада, челници компаније „Marera Properties“ и други високи званичници.

- О значају и величини ове донације, чија је вредност милион евра, говори податак да у наредних десет година Црвени крст Града Новог Сада може без било какве финансијске надокнаде да користи халу, површине 1600 квадратних метара, као свој дистрибутивни центар. Умрежавање друштвено одговорних компанија и хуманитарних организација један је од кључних приоритета Града и захваљујем се компанији „Mareras Properties“ која је део породице друштвено одговорних компанија у нашем граду. Улагањем у Индустријски парк „Победа“, реновирањем и модернизацијом постојећих капацитета, они нису само унапредили услове рада закупаца, и имиџ Парка у целости, већ су тиме обезбедили и услове за бољу продуктивност и више могућности за отварање нових радних места – рекао је Ђурић и додао да ће Град наставити да подржава рад Црвеног крста као и многобројне пројекте који имају за циљ да обезбеде сигурно, здраво и подстицајно место за живот социјално угрожених категорија становништва.

- Надам се да ће одлука компаније „Marera Properties“ инспирисати и друге друштвено одговорне компаније  да  следе овај пример добре праксе и да се у што већој мери  ангажују на пољу друштвене одговорности – нагласио је Милан Ђурић.

Потврђујући своју снажну и дугорочну посвећеност друштвено одговорном пословању и конкретно стратешкој сарадњи са Црвеним крстом, „Марера Пропертиес“ је за складиштење залиха намењених најугроженијим групама у потпуности реновирала магацински простор који се простире на више од 1600 квадратних метара и уступила га Црвеном крсту на коришћење.

- Од самог оснивања, ми смо као компанија успоставили као кључни приоритет унапређење локалне заједнице у којој послујемо, не само путем донација, већ кроз скуп друштвено одговорних активности које заједно чине одрживи оквир за унапређење целог друштва - изјавио је председник Управног одбора компаније „Marera Properties“ Такис Таоусханис.

Секретар Црвеног крста Новог Сада Драган Лазић захвалио се у име те организације компанији на великодушној донацији и стратешкој сарадњи захваљујући којој је Црвени крст реализовао бројне акције са циљем унапређења животних услова социјално најугроженијих група.

EUR/RSD 117.0769
Најновије вести