Светлосни спектакл за срећну 2022. годину

НОВИ САД: У односу на претходне године, Нови Сад је као Европска престоница културе направио искорак када је у питању прослава најлуђе ноћи.
d
Фото: Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

Програм је пресељен у Подграђе, где је у поноћ велики број грађана 2022. годину дочекао уз два ватромета усклађена с видео-пројекцијама, расветом и ласерима и то код Београдске капије, као и на једној од тераса Петроварадинске тврђаве, за оне који су поноћни спектакл пратили с бачке стране града.

Међу стотинама окупљених у Подграђу жеља није мањкало, а оне су се пре свега тицале доброг здравља, коначне победе над пандемијом, те љубави али и новца.

Програм “Дочека” почео је симболично у 20.22 сати представом „Тесла, изуметник” редитеља Небојше Брадића, у извођењу ансамбла Драме Српског народног позоришта код Варадинског моста.

Фото: Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

Програм 1. јануара

Прво вече у 2022. години на главној бини испред Београдске капије у 21 сат наступиће група “Минилинија”, а од 23 сата бечки двојац Крудер и Дорфмајстер.

Пре тога грађани ће моћи од 17 сати на Кеју жртава рације да уживају у још једним светлосним играма - ласерском перформансу “Трзај у крајолику”.


Потом се публика у свечаној поворци упутила преко моста до “Тесла – светлосне галерије” у Подграђу где су на фасаде пројектоване слике уз уметнички перформанс.

Фото: Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

Од 22 часа на неколико бина наступили светски и домаћи извођачи: Канда Коџа и Небојша, Електро гузи, ди – џеј Дарк енџл, “Нојс дистракшн”, Ђорђе Миљеновић и бенд Ниплпипл.

Претходно су током дана трубачи шетали центром града, а млади су се одлучили да прославу почну још у раним поподневним часовима на такозваним дневним журкама.

Фото: Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

Око поднева у центру града већ је била гужва, а угоститељи су грађане служили у баштама кафића. За најмлађе је у преподневним часовима организована дечја Нова година у Дунавском парку где су заједно дочекали Нову годину где су симболично пустили неколико стотина шарених са жељама.

С. К-ч

EUR/RSD 117.1695
Најновије вести