Теодора најбоља у Прилепу

На интернационалном дечјем музичком фестивалу „Звездички”, недавно одржаном у Прилепу, млада Теодора Пудар из Новог Сада освојила је прво место.

Талентована девојчица на фестивал је ишла у организацији Удружења за дечје уметничко стваралаштво „Аша и Ана” из Новог Сада, а у склопу припрема за предстојећи Међународни музички фествал „Шкољкице у плавом”.

У јакој конкуренцији малишана из Русије, Бугарске, Белорусије, Мађарске, Хрватске, Летоније, Италије, Македоније, Теодора је у категорији соло певања тријумфовала песмом „Усамљени цвет” Борчета Шабаноског.

Теодора Пудар у децембру ће напунити десет година и одлична је ученица четвртог разреда ОШ „Никола Тесла” у Новом Саду, а како каже, за такмичење се спремала недељу дана с наставницом музичког Александром Авамаријом.

– Наставница музичког ме је изабрала да наступам на фестивалу у Македонији – рекла је Теодора.

Она воли музику, слуша песме на енглеском и на српском, а омиљене певачице су јој Адел и Витни Хјустон. Осим певања, планира да почне да тренира одбојку, а некада се бавила балетом и тренирала је рукомет.

На дечји музички фестивал „Звездички” млада Новосађанка ишла је у пратњи мајке и упознала је много нових другара из целе Европе.

– Било ми је лепо у Македонији, а ја сам била једина из Србије – под утиском је Теодора. – Кад сам се вратила, сви другари су ми честитали и баш су се обрадовали мојој победи.

Теодора Пудар учествоваће и на предстојећем Међународном фестивалу „Шкољкице у плавом”, који се одржава од 16. до 21. новембра у Новом Саду.

Ј. Вукашиновић

 

EUR/RSD 117.1777
Најновије вести