У Буковцу се деца дружила с ватрогасцима

Добровољно ватрогасно друштво „Буковац“ из истоименог места на северним обронцима Фрушке горе има чиме да се подичи. Нови председник Милош Сладојевић не препушта ништа случају ни у једном сегменту овог сложног колектива.
2
Фото: Dnevnik.rs

Од почетка године ДВД имало је чак 24 акције гашења, од чега 22 у шуми и пољу, гашење пожара у кући на којој је горео кров, али и спасавања једне девојке после саобраћајне незгоде.

- Имамо око 40 чланова и две оперативне јединице са по девет људи у њима – истакао је председник Сладојевић. – Ту су и четири девојке, али мислимо и на наш подмладак, тако да обучавамо тридесетак деце. Клинци учествују на свим манифестацијама и много пута били су најбољи. Располажемо са два камиона, од Ватрогасног савеза добили смо нову опрему, а посебно су нас обрадовала нова одела, радна и за интервенције.

У жељи да мештанима представе своја умећа, буковачки ватрогасци организовали су акцију „отворена врата ДВД Буковац“, која је с одушевљењем примљена од свих становника, а највише од деце. Било је заиста лепо гледати све што су буковачки ватрогасци представили. Симулиран је пожар, а ватру запаљеног бензина гасили су по један ватрогасац и деца из апарата за гашење пожара и сви су били успешни.

Фото: Dnevnik.rs

Највише пажње привукле су демонстрације гашења ватре с камиона. Прво је из ручног топа за гашење пуштана пена, што су деца с одушевљењем прихватила. Настала је цика и вриска док су се клинци купали у тој пени. А прави доживљај за присутне била је употреба топа за гашење с камиона и опет су деца, без страха, ушла у пену која је овога пута била у две боје. Шкљоцали су фото апарати, снимало се мобилним телефона, а колико је добра била организација, сведочи и податак да су сви питали када ће бити следећа демонстрација.

Фото: Dnevnik.rs

- Сви у ДВД „Буковац“ смо презадовољни тиме што се одазвало много Буковчана, а нарочито најмлађих. Треба још доста тога да урадимо и наш рад унапредимо, јерово Друштво је оформљено 1948. године. Очекујемо и од МУП-а најављену помоћ од 500.000 динара, која ће нам много значити, јер и ово место има око 5.000 становника – закључио је Милош Сладојевић.

Текст и фото: М. Павловић

EUR/RSD 117.3811
Најновије вести