У Дунавском парку и ове године "Ледена шума"

У Дунавском парку у току су радови на уређењу простора за шесту сезону манифестације „Ледена шума”, која се одржава од 17. децембра до 16. јануара наредне године.
1
Фото: Дневник/В. Фифа

Прво је постављена изолациона платформа, на којој ће бити постављена готово цела потребна инфраструктура, каже портпаролка манифестације Милица Марковић. По њеним речима, припрема терена у парку изводи се у складу са свим дозволама као и техничким и безбедносним проценама за заштиту природе, Зато ће, из безбедносних ралога, бити могуће повремено затварање делова пешачке стазе око језера.

Наткривено централно клизалиште и његова кружна стаза ће се простирати на површини од 1.300 квадратних метара, а у непосредној близини биће позициониран и кафе намењен посетиоцима. Сви програмски садржаји током трајања овогодишње манифестације „Ледена шума“ биће одржани уз уважавање свих препорука и прописаних епидемиолошких мера које буду на снази.

Фото: Дневник/В. Фифа

На програму, у духу празничне традиције и добре забаве, организаотири поручују да се очекује мноштво културних дешавања, едукативних дружења, изложбених активности и хуманитарних сусрета. Уз разноврстан програм, јединствени амбијент Дунавског парка употпуниће и празнична декорација и “Снежни град - зимски базар”, намењен презентацији локалних занатлија и уметника и промоцији војвођанских гастрономских специјалитета и зимских деликатеса.  

И. Ба.

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести