У Каменичком парку одржава се хуманитарна трка

Атлетска трка, пети ВПШ „Новосадски крос – Трчим за дечји осмех”, почиње у недељу у Каменичком парку у Сремској Каменици.
Kamenicki park/Dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Хуманитарно надметање окупља професионалце и рекреативце из целе земље, а трчаће се за децу без родитељског старања. Трку организује атлетичар Горан Вендлер у сарадњи с ОАК „Нови Сад” и АК „Војводина”.

Програмом је предвиђено више трка, и то главна дужине 10,5 километара, трка за све (4,4 километра), као и три трке за децу, односно за предшколце до седам година (100 метара), за основце до четвртог разреда (400 метара) и до осмог (800 метара). Пријавни центар отвара се у 9 часова, а учесници бројеве могу подићи најкасније до 10.45. Главна трка почиње у 11 сати, а старт, али и циљ је код улаза у Дечје село, односно улаза у Каменички парк. Старт се плаћа 600 динара по такмичару, односно 300 динара за дечје трке, а прикупљени новац одлази у хуманитарне сврхе. За све који заврше трку организатори су припремили медаље, односно захвалнице, али и још нека изненађења, док ће победници добити посебне награде и пехаре.

Ј. В.

EUR/RSD 117.6085
Најновије вести