У Кисачу Изложба фотографија „Лица”

Изложба фоторафија “Лица” Дарка Кецмана отворена је 29. децембра у Народном дому у Кисачу и доступна је љубитељима фотографије до 3. децембра, након чега се изложба сели у Музеј „Михајла Пупина” у Идвору, потом у Бечки Петровац.
Приватна архива
Фото: Приватна архива

Како је Кецман казао за “Дневник”, изложбу чини девет фортографија које су заправо одговор на период иза нас и на све ово што нас данас окружује.

- Изложба говори о интеракцији људског ума на последице из окружења. Идеја да направим овакву врсту фотографија је настала почетком ковида, када су се људи затварали у себе, у неки свој свет. Био је карантин и на мејн стрим медијима је било доста лоших вести, тако да сам имао потребу да се заштитим од спољног утицаја и кроз фотографије да искажем свој став, те да створим на крају свој систем у ком ћу живети и после пандемије - казао је Кецман.

Он је себе фотографисао, приказујући разне емоције невербалном комуникацијом у мађарској ношњи, коју није случајно изабрао јер, како је рекао, потиче из мултинационалног окружења, те је и то желео да нагласи. 

Пројекат су подржали Град Нови Сад и Министарство културе и информисања.

С. А. И.

EUR/RSD 117.5844
Најновије вести