У Леденој шуми скоро 50.000 посетилаца (фото)

Једна од Новосађанима најдражих зимских манифестација - „Ледена шума” у Дунавском парку, вечерас је завршена након 45 дана.
Дневник/Р. Хаџић/Ледена шума 2020
Фото: Дневник/Р. Хаџић/Ледена шума 2020

Уз ватромет и латино, фанк, соул и yез звуке новосадског састава „Милаћопезо”, суграђани свих генерација затворили су овогодишњу клизачку сезону у последњој светлуцавој ноћи. Са завршетком чаролија на леду, затворена је и изложба фотографија „Живот у боји” фотографкиње Тијане Хен у салетли.

Последњих дана за све посетиоце био је уприличен шаролики програм у оквиру ког су клизачи имали прилику да погледају представу „Пингвин”, али и да се забаве уз „Хаос аниматоре” и талентоване мале музичаре из школе „Melodies”.

Фото: Дневник/Р. Хаџић/Ледена шума 2020

- Изузетно смо задовољни како је протекла четврта „Ледена шума”, посебно због чињенице да смо оборили све рекорде, што значи да смо имали више од 47.000 посетилаца током протеклих месец и по дана - истакла је ПР те манифестације Јелена Викторова. - У оквиру бесплатних програма, које је финансирао Град Нови Сад, имали смо 35 новосадских извођача, а око 4.300 деце предшколског и школског узраста прошло је кроз бесплатне термине клизања. На тај начин смо популаризовали овај зимски спорт.

Фото: Дневник/Р. Хаџић/Ледена шума 2020

„Ледену шуму” обележиле су хуманитарне акције, разне културно-забавне активности, чиме су ојачали темеље свог постојања, а организатори кажу да, иако не знају где ће следећу сезону одржати због најављене реконструкције Дунавског парка, то им је најмање и важно.

Фото: Дневник/Р. Хаџић/Ледена шума 2020

- Значи ми што постоји „Ледена шума” јер сам имао прилику да научим да клизам, а овде је баш добро - каже десетогодишњи Игор, признајући да је било и падова на леду, али без повреда. - Долазим са мамом, али она не клиза са мном. Овде ми је најлепше да клизам јер има декорација и забавније је.

Л. Радловачки

Фото: Дневник/Р. Хаџић/Ледена шума 2020
EUR/RSD 117.5492
Најновије вести