У новосадским болницама 405 оболелих од короне

У Клиничком центру Војводине тренутно се од ковид-19 лечи 310 пацијената, а на механичкој вентилацији је њих 27.
kovid korona susnjevic
Фото: Дневник/ Слободан Шушњевић

У овој установи морали су још клиника да уведу у ковид-систем, као и да још јединица интензивне неге уведу у овај систем. Од суботе се у КЦВ примењује и нови лек за лечење оболелих од короне.

У Институту за плућне болести Војводине у Сремској Каменици на лечењу од ковид-19 је 95 особа, а на респиратору је њих шесторо.

Љ. П

У КЦВ отворена још једна јединица интензивног лечења

НОВИ САД: Директорка Клиничког центра Воводине (КЦВ) Едита Стокић рекла је данас да је у тој установи у току ноћи ванредно отворена још једна јединица интензивне терапије и да је на механичкој вентилацији плућа сада 27 пацијената.

Према њеним речима, у КЦВ се тренутно од ковида-19 лечи 310 пацијената.

Стокић је за РТС истакла да то говори да је прилив пацијената на хоспитално лечење повећан, као и број оних који захтевају помоћ у ковид амбуланти.

Навела је и да је у суботу у ту установу стигао нови лек који је сада на располагању, уз јасне индиције за кога је могућа примена такве терапије.

На питање о специфичностима овог таласа епидемије, Стокић је рекла да је клиничка слика тежа и да има више пацијената који захтевају смештају у јединицама интензивне терапије, што значи и дужи боравак у болници.

EUR/RSD 117.5673
Најновије вести